Francuzi ne odustaju

Lille će podebljati iznos kojim želi slomiti Splićane i angažirati Bradarića

P. N.

Domagoj Bradarić/Foto PIXSELL

Domagoj Bradarić/Foto PIXSELL

Vodstvo drugoplasirane momčadi francuskog prvenstva navodno misli ponuditi između 4,5 i 5 milijuna eura za braniča Hajduka. Lille je prodao svojega lijevoga beka Fode Balloa Tourea za čak 11 milijuna eura



SPLIT Francuski prvoligaš Lille, koji trenutno zauzima drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici francuskog prvenstva, poslao je početkom siječnja službenu ponudu za Hajdukovog lijevog braniča Domagoja Bradarića “tešku“ tri milijuna eura. Splićani su istu odbili uz pojašnjenje da ne žele tek-tako lako prodavati svoje mlade igrače. Prevedeno traže više eura! Francuzi su u međuvremeni prodali strandardnog lijevog beka Fode Ballo-Tourea za 11 milijuna plus tri milijuna bonusa Monacu. Kako smo neslužbeno doznali od Domagoja Lisice, koji je skaut nekolicine francuski klubovi za područje bivše države, Lille će u narednih dana pojačati svoju ponudu za Bradarića. Spominje se iznos između 4,5 i 5 milijuna. Jedno je sasvim razvidno Francuzi su „zapeli“ da dovedu lijebog beka bijelih u svoje redove.


Novi igrač Hajduka posatao je Francesco Tahiraj. Bivši igrač slovenskog prvoligaša Aluminija, potpisao je ugovor sa klubom sa Poljuda do ljeta 2022. godine.


– Presretan sam što je transfer konačno realiziran od početka sam imao samo jednu želju doći u Hajduk. Veselim se prvom treningu, želim opravdati povjerenje koje mi je pruženo i pokazati zbog čega sam doveden, riječi su novog ofenzivnog igrača Hajduka.




Tahiraj će u nedjelju otputovati u Tursku gdje se Splićani nalaze na dvotjednim pripremama.


Bivši napadač Hajduka Marko Futacs napokon je pronašao novi klub u kojem će nastaviti igračku karijeru, postao je član mađarskog prvoligaša Mol Vidijann (bivši Videoton). Riječ je o trenutno drugoplasiranoj momčadi mađarskog prvenstva koji trenutno ima pet bodova manje od vodećeg Ferencvarosa. Na izlaznim vratima je je Amhed Said kojeg želi APOEL iz Nikozije. Čini se da zasada financijska ponuda ne zadovoljava čelnike bijeli. Inače u APOELU igrača bivši veznjak Splićana Savvas Gentsoglou.


Mijo Caktaš koji ima najveći, najbogatiji ugovor u klubu (500.000 tisuća eura godišnje) veliki je financijski uteg za Hajduk. Čelnici kluba predložili su mu uz određene benefite isti smanjiti što je igrač odbio. Za njegov odlazak u neki drugi klub bijeli traže obeštećenje u iznosu od dva i pol do tri milijuna eura. Navodno se neki turski i ruski prvoligaši zainteresirani za njegove usluge. Hajduk se pod svaku cijenu želi riješiti Mije Caktaša.