Smjena trenera

Juventus objavio da Massimiliano Allegri iduće sezone neće voditi momčad

Hina

Massimiliano Allegri (Juventus)/Foto REUTERS

Massimiliano Allegri (Juventus)/Foto REUTERS



TORINO Talijanski nogometni prvak Juventus u petak je objavio kako Massimiliano Allegri (51) neće voditi momčad u sljedećoj sezoni.


Iz Juventusa su za subotu najavili konferenciju za medije na kojoj će sudjelovati Allegri i predsjednik kluba Andrea Agnelli.


Allegri je na klupu torinski crno-bijelih stigao u ljeto 2014. te je u proteklih pet sezona osvojio isto toliko naslova prvaka Italije te četiri Talijanska kupa (2015-2018). U Ligi prvaka Juventus je pod Allegrijevim vodstvom dva puta stizao do finala, ali je 2015. izgubio od Barcelone, a 2017. od madridskog Reala.




Ove sezone sastav je ojačan Cristianom Ronaldom s ciljem što boljeg rezultata u Ligi prvaka, no Juventus je ispao u četvrtfinalu od Ajaxa pa se sezona može okarakterizirati neuspješnom iako je osmi uzastopni naslov prvaka Italije i teoretski osvojen čak šest kola prije kraja prvenstva.


Prije no što je preuzeo Juventus Allegro je četiri godine vodio Milan te je s crno-crvenima osvojio naslov prvaka Italije 2011., posljednji kojega je osvojila neka momčad prije početka još uvijek aktualne dominacije torinskog sastava.