Bivši veznjak Rijeke

JOSIP MIŠIĆ DEBITIRAO ZA SPORTING ‘Dugo sam čekao na ovaj trenutak’

Ivan Volarić

Stvarno sam dugo čekao na ovaj debi – mjesec i pol dana. Isplatio se rad na treninzima i naravno da sam sretan zbog toga



Mario Gavranović upisao je prve nastupe za »Dinamo«, Marko Vešović varšavsku »Legiju«, Josip Elez bundesligaša »Hannovera«, Tomislav Gomelt španjolskog drugoligaša »Lorcu«, a Florentin Matei zabio je i tri pogotka u prva četiri nastupa za »Astru Giurgiju«. Taj niz bivših igrača »Rijeke« (jedino Maleš i Davidsson još nisu nastupili za Dalian i Olimpiju) nastavio je prošloga ponedjeljka Josip Mišić, kojega je trener »Sporting Lisabona« Jorge Jesus uveo u 69. minuti domaćeg prvenstvenog sudara protiv »Moreirensea«.


Naime, nekoliko minuta ranije Radosav Petrović dobio je crveni karton pa je Jesus uvođenjem Mišića želio uspostaviti ravnotežu na sredini terena i sudeći po konačnom rezultatu uspio u tome. Naime, u sučevoj nadoknadi vremena Gelson Martins postigao je pobjednički pogodak za »Sporting« i u naletu radosti zaradio drugi žuti karton pa je »Miške« utakmicu praktički završio kao stoper. Nije bitno koliko činjenica da je konačno počeo igrati!


Mentalitet 


– Stvarno sam dugo čekao na ovaj debi – mjesec i pol dana. Isplatio se rad na treninzima i naravno da sam sretan zbog toga što sam konačno zaigrao – govori bivši veznjak i jedna od najvažnijih karika šampionske »Rijeke« nakon utakmice za one s najčvršćim živcima.




– Završili smo utakmicu s dva igrača manje, ali drugo isključenje dogodilo se nakon slavlja za pobjednički pogodak – nastavlja Mišić. – U zadnje vrijeme se dosta mučimo, ne igramo baš bajno, ali pobjeđujemo što je ipak najbitnije. Iz toga je vidljivo da ova momčad posjeduje pobjednički mentalitet. Najbitnije je da smo osvojili tri boda posebno zbog činjenica da nam u petak predstoji derbi protiv »Porta« koji nam bježi pet bodova. Ta utakmica mogla bi puno toga odrediti u borbi za vrh. Iako igramo kod njih vjerujte da nismo bez šansi!


Tata »Rile« 


»Sporting« osim u domaćem prvenstvu gaji i visoke ambicije u Europskoj ligi (čekaju ih dvije utakmice osmine finala protiv Viktorije Plzen). Doduše, Mišić nema pravo nastupa u Europi pa je logično očekivati da će ubuduće češće biti u prvenstvenim planovima trenera Jesusa.


– Poklopilo mi se da je bilo dosta izostanka u veznom redu. Mislim da sam za prvi put odigrao OK. Nadam se da je trener zadovoljan i da ću dobivati više prilika u prvenstvu.


Tata Ristovski (Stefan je nedavno kao i njegov kum Marko Vešović postao otac op.a) nije bio ni na klupi za pričuve.


– Imao je temperaturu tri dana pa nije bio u konkurenciji. Gledao me je na TV-u! Što kaže? Ništa, sretan je zbog mene


Mišićev život u Lisabonu ušao je u kolotečinu.


– Zadovoljan sam, navikao sam na sve. Počeo sam učiti portugalski čim sam došao. Nije tako teško kao što se činilo. »Rijeka«? Pratim zbivanja na Rujevici. Baš sam bio napaljen da vidim derbi s »Dinamom«, a na kraju je odgođen. Ništa, morat ćemo se strpiti… – rekao je Mišić.