Oprezan pristup

JOSIP BREKALO: Slovaci su nešto naučili nakon Trnave, na Rujevici nas čeka drugačija utakmica

Hina

Josip Brekalo/Foto D. ŠKOMRLJ

Josip Brekalo/Foto D. ŠKOMRLJ



RIJEKA  Hrvatski nogometni reprezentativac Tin Jedvaj kazao je u srijedu prije treninga na Rujevici da je prošla utakmica između Hrvatske i Slovačke bila jedna od najboljih igara hrvatske reprezentacije koje je gledao, ali da ta utakmica ne bi trebala biti mjerilo za subotnji dvoboj protiv Slovačke.


Branič njemačkog bundesligaša Augsburga, koji je utakmicu u Trnavi proveo na klupi, ustvrdio je da će takvu utakmici biti teško ponoviti. No, dat ćemo sve od sebe i ići na pobjedu, rekao je.


Kazao je da je na raspolaganju izborniku za bilo koji poziciju u subotu, jer, kako je rekao, bitno je stavljati interes ekipe ispred sebe, pogotovo u odlučujućim utakmicama.




Na novinarsko pitanje može li se od njega očekivati veći ofenzivni angažman, Jedvaj je rekao da on nije ofenzivni igrač i da to nikad neće biti.


»Neću sto puta probijati stranu kao Šime, to je njegov posao i u tome je najbolji. Moj zadatak je pokriti obrambeni dio i spriječiti moguće napade Slovačke«, istaknuo je.


Izrazio je zadovoljstvo igranjem u Augsburgu, naglasivši kako je to ekipa puna potencijala, koja će se razvijati tijekom prvenstva.


»Važno mi je da igram u kontinuitetu kao stoper u sredini, što mi najbolje leži,« naveo je.



Tinov kolega iz Bundeslige, Josip Brekalo također smatra kako će utakmica u Rijeci biti drugačija od ogleda iz Trnave.


»Ovo će biti drugačija utakmica nego ona u Trnavi jer su oni sigurno nešto naučili iz svojih grešaka i bolje će se pripremiti a ovo im je i zadnja šansa za kvalificiranje. U svakom sučaju mi smo favoriti i sigurno bolja ekipa, a to smo pokazali u prvoj utakmici,« kazao je krilni igrač Wolfsburga.


Brekalo je naglasio kako je u dobroj formi, iako je u posljednje dvije utakmice primio nekoliko udaraca. Dodao je i kako je spreman igrati na bilo kojoj poziciji.


»Svi igrači moraju biti spremni igrati na bilo kojoj poziciji, što se od njih traži u tom trenutku. No, nadam se da ću igrati na svojoj poziciji i da ćemo svi skupa to najbolje odraditi, naglasio je dodavši:


»U svakoj utakmici se mora ići maksimalno, respektirati protivnika, raditi ono što najbolje radiš i neće biti problema«, rekao je Brekalo.