Pauk je ipak dolijao

HNS pokrenuo postupak protiv splitskog vijećnika i nogometnog suca zbog vrijeđanja Riječana!

Ivana Vaupotić

Martin Pauk/Foto I. ČAGALJ/PIXSELL

Martin Pauk/Foto I. ČAGALJ/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez pokrenut će postupak utvrđivanja činjenica vezanih za navedenu objavu koju u svakom slučaju smatramo nepriličnom za nogometnog djelatnika, ako se uistinu radi o objavi gospodina Pauka. Nakon toga bit će donesena odluka o daljnjem postupanju sukladno postojećim pravilnicima, o čemu ćemo pravodobno obavijestiti javnost – priopćeno je iz HNS-a.



ZAGREB Hrvatski nogometni savez odlučio se pozabaviti niskim strastima Martina Pauka, splitskog gradskog vijećnika stranke Neovisni za Hrvatsku i nogometnog suca, koji se kroz primitivne stihove na Facebooku uključio u navijačko prepucavanje Torcide i Armade, uvrijedivši Rijeku i Riječane o čemu je pisao i naš portal. Naime, taj je 26-godišnjak, između ostalog, i savezni nogometni sudac.


– Hrvatski nogometni savez pokrenut će postupak utvrđivanja činjenica vezanih za navedenu objavu koju u svakom slučaju smatramo nepriličnom za nogometnog djelatnika, ako se uistinu radi o objavi gospodina Pauka. Nakon toga bit će donesena odluka o daljnjem postupanju sukladno postojećim pravilnicima, o čemu ćemo pravodobno obavijestiti javnost – priopćeno je iz HNS-a.


Inače, Pauk je u jednom od svojih medijskih istupa, krajem ožujka prošle godine, istaknuo da je dugogodišnji pretplatnik i član Hajduka, a u svom političkom djelovanju nije skrivao da je desno orijentiran.




– Ako postoji netko tko misli da Hajduk i Torcidu vode “orjunaši”, pozivam ga na druženje i upoznavanje kako bismo jednom zauvijek otklonili tu zlobnu podvalu. Navijači Hajduka su ljudi poput mene, mojih prijatelja i rodbine, nikakvih tu “orjunaša” ni “jugoslavena” nema niti vode glavnu riječ – rekao je tada Pauk u intervjuu za 7dnevno.


Budući da FIFA i UEFA imaju nultu stopu tolerancije na širenja mržnje, HNS bi ga morao kazniti zbog spomenutog Facebook statusa u stihovima na razini nižih razreda osnovne škole. No, pitanje kako će to Pauk prihvatiti. Naime, on je svojedobno, kao nogometni sudac Treće HNL – Jug, uoči jedne utakmice samoinicijativno održao minutu šutnje u počast Slobodanu Praljku, koji je počinio samoubojstvo u Haagu.


– To je tada bilo zabranjeno i nisam imao odobrenje HNS-a U životu me ne zanimaju kvarni propisi i zakoni, ako se kose s mojim moralom – objasnio je Pauk svoj selektivni pristup pravnim aktima.