Traži se zakupac

Grad Rijeka iznamljuje nekadašnju trofejnu salu HNK Rijeke na Kantridi

Ivan Volarić

Ovako je nekada izgledao restoran i VIP prostor iznad press centra na Kantridi/Foto Arhiva NL

Ovako je nekada izgledao restoran i VIP prostor iznad press centra na Kantridi/Foto Arhiva NL



RIJEKA Na stranicama Rijeka sporta, gradske tvrtke koja skrbi o sportskim objektima u gradu Rijeci, u tijeku je natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora koji se nalaze u sklopu bazena na Kantridi, SRC-a Belveder (Omladinsko igralište) i stadiona na Kantridi. Nekadašnji dom nogometaša Rijeke, kultni stadion podno legendarnih stijena, sada je isključivo dom članova Atletskog kluba Kvarner, a povremeno pomoćni i glavni travnjak koriste drugi riječki nogometni klubovi, odnosno gosti iz NK Opatija. Upravo su riječki atletičari preselili u prostorije koje je nekada koristila radna zajednica HNK Rijeke, dio ureda koristi još i Županijski nogometni savez, a preostali prostori uglavnom zjape prazni. Jasno je stoga koja je namjera odgovornih u Rijeka sportu, da pokušaju aktivirati gradsku imovinu koja predstavlja mrtav kapital. Preciznije, na tržištu nekretnina je restoran koji je nekad vodila i koristila HNK Rijeka zajedno s prostorijom koja je služila kao trofejna klupska sala i VIP salon, odnosno uredi koje je nekada koristio AK Kvarner iznad kafića (posljednja ga je koristila KN Armada), a ispod B tribine.


– Riječ je o restoranu iznad press centra na C tribini koji nije u funkciji otkada je stadion napustila HNK Rijeka. Preciznije, riječ je 234 kvadratna metra. Varijanta je da se taj prostor može uzeti u najam na deset godina kao objekt sezonskog karaktera. Važno je pritom naglasiti da postoji odredba po kojoj, ako stadion Kantrida, odnosno HNK Rijeka, pronađu investitora za izgradnju kompleksa na Kantridi, zakupac izlazi iz prostora uz obeštećenje za investicijske radove. Šteta je da određeni resursi ostaju prazni i neiskorišteni ako se mogu na određeni način iskoristiti – govori Igor Butorac, direktor Rijeka sporta.


Restoran na Kantridi već je jednom bio na licitaciji, koja očito nije bila uspješna.




– Prošle godine pred ljeto smo pokušavali pronaći zakupca, ali onda je izašla informacija o pismu namjere kineskih investitora za gradnju kompleksa na Kantridi. Zbog toga postoji odredba prema kojoj osiguravamo mogućnost raskida zakupa bez posljedica ukoliko bi se pronašao investitor za izgradnju stadiona – nastavlja Butorac.


Zanimjivo je i da ispod ureda koje je nekada koristio AK Kvarner postoji ugostiteljski objekt koji već duže vremena zjapi prazan.


– Bivši kafić Armade će vjerojatno pripasti nekoj od trkačkih udruga kao prostor za odlaganje njihove opreme. Trudimo se maksimalno, koliko je to moguće, aktivirati neiskorištene nekretnine – rekao je Butorac.