Engleski nogomet

FA kup: Aston Villa i Brighton platili danak odmaranju prvotimaca, pobjede Manchester Cityja i Leicestera

Hina

foto: Reuters/Jason Cairnduff

foto: Reuters/Jason Cairnduff

Manchester City se lakoćom obračunao sa četvrtoligašem Port Valeom, bilo je 4-1. Pogotke za momčad Pepa Guardiole postigli su Oleksandr Zinčenko (20), Kun Agüero (42), Taylor Harwood-Bellis (58) i Phil Foden (76).



LONDON – Aston Villa i Brighton, kojima je opstanak u Premier ligi prioritet, platili su u subotu danak odmaranju prvotimaca, te su ispali u 3. kolu engleskog nogometnog FA Kupa.


Trener Aston Ville Dean Smith napravio je devet izmjena, a to su znali iskoristiti nogometaši drugoligaša Fulhama, koji su na domaćem terenu slavili sa 2-1 golovim Anthonyja Knockaerta (54) i Harryja Artera (74), dok je utješni pogodak za Aston Villu zabio Anwar el Ghazi (63).


Brightonov trener Graham Potter izostavio je sedam prvotimaca, pa je drugoligaš Sheffield Wednesday došao do pobjede 1-0, a strijelac iz slobodnog udarca bio je Adam Reach u 65. minuti.




Najzanimljivije je bilo na Vicarage Roadu, gdje je premierligaš Watford dočekao trećeligaša Tranmere. Watford, koji je također u velikoj borbi za opstanak u Premier ligi, vodio je s 3-0 nakon 34 minute golovima Toma Dele-Bashira (12), Nathaniel Chalobaha (14) i Roberta Pereyre (34). No, na kraju je završilo 3-3, pa će u ponovljenoj utakmici domaćin biti Tranmere. Strijelci za trećeligaša bili su Connor Jennings (65), Emmanuel Monthe (78) i Paul Mullin (87-pen).


Manchester City se lakoćom obračunao sa četvrtoligašem Port Valeom, bilo je 4-1. Pogotke za momčad Pepa Guardiole postigli su Oleksandr Zinčenko (20), Kun Agüero (42), Taylor Harwood-Bellis (58) i Phil Foden (76).


Leicester je dobio drugoligaša Wigan sa 2-0, a Wolverhampton je kod kuće protiv Manchester Uniteda odigrao 0-0, pa će se o putniku u sljedeće kolo odlučivati na Old Traffordu.


Engleski premierligaš Newcastle već 13 godina nije prošao dalje od 4. kola FA kupa, a u subotu je u gostima kod trećeligaša Rochdalea odigrao 1-1.


Newcastle je poveo golom Paragvajca Miguela Almiróna u 17. minuti, a izjednačenje domaćinu donio je 40-godišnji Aaron Wilbraham u 79. minuti. Budući da nije bilo pobjednika ponovljena utakmica 3. kola igrat će se na stadionu St. James Park u Newcastleu.


Hrvatski veznjak Ivan Šunjić nije se proslavio u susretu 3. kola engleskog nogometnog FA Kupa, ali usprkos njegovom isključenju nakon samo dvije minute provedene u igri, i to zbog prekršaja za kazneni udarac, njegov Birmingham City je na svom terenu svladao Blackburn Rovers sa 2-1 (1-0).


Birmingham je rano poveo golom Crawleya (4), a tu prednost domaći je sastav držao sve do 60. minute kada je Šunjić, koji je ušao u igru u 58. minuti, prekršajem u svom kaznenom prostoru zaustavio Gallaghera. Armstrong (61-11m) je s bijele točke poravnao na 1-1, ali u samoj završnici je Birmingham s igračem manje ipak stigao do pobjedničkog gola preko Bele (90).