Čeka premijerni nastup

Drpić: Spreman sam, želim tri boda protiv Zagreba

Razgovarali smo o mogućnosti da krenem od prve minute, no trener je taj koji odlučuje, neovisno o mojoj želji – kaže Dino Drpić



RIJEKA Među brojnim problemima uzrokovanim ozljedama i kartonima napokon jedna dobra vijest. Dino Drpić uredno je registriran i konkurirat će za utakmicu protiv Zagreba. Iako sam priznaje kako još nije optimalno fizički spreman i da mu nedostaje utakmica, trener Dragan Skočić po svemu sudeći namjerava ga od samog početka suprotstaviti gostima iz Kranjčevićeve. Doduše, Skočić nema puno izbora budući da i dalje ne može računati na kartonirane Švrljugu i Datkovića, koji su do sada bili standardni prvotimci.


 Da će imati debi protiv »pjesnika«, osim suženog igračkog kadra, dao je naslutiti i trening bijelih u utorak za vrijeme kojega je Skočić uz standardnog kapetana Igora Čaglja uigravao upravo Drpića.


– Trener će odlučiti hoću li krenuti od početka ili ću odigrati samo dio utakmice – kaže Dino Drpić.




– U svakom slučaju dobro se osjećam, svakim sam treningom sve bolje i spreman sam uskočiti u momčad. Je li mi trener dao naslutiti da ću početi? Razgovarali smo o tome, no on je taj koji u konačnici odlučuje neovisno o mojoj želji da započnem susret. Nedostaje mi ritam utakmica ali vjerujem da će kroz nekoliko kola sve doći na svoje mjesto. U svakom slučaju optimističan sam glede nastupa i vjerujem da bih mogao izdržati cijelu utakmicu – objašnjava branič bijelih koji ne smatra da će mu trebati puno vremena da se uigra sa suigračima iz zadnje linije.


 – Prilagodba na momčad ide vrlo dobro, pogotovo u obrani budući da sam s Igorom Čagljem igrao u juniorima pa se vrlo dobro poznajemo. Za privikavanje na ostale suigrače bit će potrebno možda malo više vremena, no tu sam već desetak dana, svakim se treningom bolje razumijemo u igri i vjerujem da će ubrzo sve dobro funkcionirati – dodaje Drpić.


Vremena za prilagodbu i uigravanja na Kantridi nema previše budući da je pred igračima Rijeke serija od tri važne utakmice u sedam dana koje bi mogle uvelike odrediti završnicu prvenstva. Prvi je na rasporedu Zagreb koji se ubraja među izravne konkurente bijelih u borbi za izbjegavanje 11. mjesta koje bi moglo voditi u niži rang.


– Zagreb nam je još jedna vrlo važna utakmica u ovoj završnici sezone iz razloga što igramo na domaćem terenu pa se bodovi nameću kao imperativ. Moramo biti oprezni i koncentrirani te pripaziti da ne napravimo nekakve glupe pogreške. Osobno vjerujem da u obrani i u napadu imamo dovoljno kvalitete da odradimo utakmicu na najbolji mogući način i da si malo olakšamo bodovnu situaciju – optimističan je iskusni branič koji za subotu ima jednu želju – trobod na debiju.


– Iskreno se nadam da ću prvi nastup u Rijeci obilježiti pobjedom. Puno bi nam značila i nadam se da ćemo je ostvariti – zaključio je Dino Drpić.