Prva HNL

Domagoj Pavičić uoči današnje utakmice: Vrijeme je za naplatu, vraćamo se sa sva tri boda

Orlando Rivetti

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Svi smo odigrali dobro protiv Istre 1961, ali ne smijemo poletjeti. Sve to moramo potvrditi u Osijeku. Slijede prave utakmice... Kao i uvijek s Osječanima, bit će tvrda utakmica – kaže Pavičić



RIJEKA Nogometaši »Rijeke« u drugom proljetnom kolu gostovat će danas u Osijeku, igrati protiv istoimenog domaćina. Slavonci su u prošlom kolu dobili četiri komada od »Dinama« na istom travnjaku. Doživjeli prvi domaći poraz u jedanaestom nastupu (sedam pobjeda i tri remija). Na Rječanima će nastojati iskaliti bijes. S »Dinamom« su prethodno dvaput remizirali, a kada je u pitanju »Rijeka«, svladali su je oba puta ove sezone! Za razliku od Osječana, Riječani su četiri lopte poslali u mrežu Puljana za uspješnu premijeru. Za obje momčadi ovo je veoma važna utakmica u borbi za mjesta na vrhu ljestvice HNL-a. U lovu na drugo mjesto, ono iza »Dinama« koji je previše odmakao…


Domagoj Pavičić bio je veoma zapažen u pobjedi Riječana nad Puljanima. Devetoga ožujka, na dan Kekove petogodišnjice od prve utakmice na »Rijekinoj« klupi, proslavit će 24. rođendan. Vezni igrač, tehnički potkovan, maštovit… Ima »prvi korak«, dribling, jak u igri jedan na jedan, pregled igre i lažnjak… Točnu loptu. Nije trenirao dva dana, ali jučer je bio dobro raspoložen.


– Dobro sam. Mali problem s preponama poslije utakmice s »Istrom 1961«, ali sada sam spreman na tešku utakmicu u Osijeku.


Snaga momčadi




Protiv Puljana je bilo dobro i efikasno. Kvaltetna igra, posebice u nastavku, začinjena je golovima. Zadovoljan kako je ekipa odradila posao?


– Imali smo u razdoblju do odmora, prije Puljićeva pogotka, još nekoliko prigoda. Nakon Črniceva poteza i gola, te Žutine izvedbe slobodnog udarca došlo mi je da sjednem i – zaplješćem. Trebala nam je takva utakmica i rezultat za samopouzdanje i nastupa u Osijeku.


Tandem Bradarić – Pavičić?


– Zadovoljan sam. Lako je igrati s Bradarićem, odličan je igrač. Razumijemo se i nadopunjujemo. Snaga je u momčadi, u činjenici da jedan drugome pomažemo na svakom dijelu terena.


Capan je došao ranije, sada je iz Kazahstana stigao i Grahovac. Četiri igrača za dva mjesta na sredini terena?


– Dobro je da nas ima malo više, da je konkurencija veća. Svako traži svoje mjesto, na treninzima se radi maksimalno. Kvalitetna konkurencija je dobit za ekipu. Onaj koji bude na terenu u određenom trenutku, bit će maksimalno spreman. Znamo da nema popusta kod našeg trenera. Dovoljno je utakmica za sve.


Igrao si jedan od dva susreta s Osječanima, sudjelovao u domaćem porazu 1:2?


– Ostao je ožiljak. Poveli smo pa je »Osijek« okrenuo rezultat. Teško nam je pao taj poraz. Ovo je prva utakmica nakon toga, vrijeme za naplatu dugova.



SLJEDEĆE KOLO (24. veljače): Rijeka – Dinamo (25. veljače), Lokomotiva – Osijek, Inter – Istra 1961 (23. veljače), Cibalia – Rudeš (25. veljače), Hajduk – Slaven Belupo.


»Osijek« je u prošlom kolu izgubio 2:4 od »Dinama«?


– Ne može nas to zavarati. U Gradskom vrtu su žestoki. Imaju dobru momčad, velike ambicije. Očekujem da budemo pravi i da se vratimo kući sa tri boda!


Tvrda utakmica


Na sredini terena mogla bi se odlučivati utakmica?


– Mogli bi igrati Mioč i Mudražija. Veoma dobri igrači, Agresivni su na tom djelu terena, oni diktiraju intenzitet igre. Kao i uvijek s Osječanima, bit će tvrda utakmica.


Rješenje?


– Oduzimati im lopte ispred našeg kaznenog prostora i prebacivati ih do napadača. Kako bi što jednostavnije došlo do njihova gola.



Poraz od »Dinama« uzburkao je duhove u Gradskom vrtu. U takvom upitnicima nabijenom ozračju Osječani dočekuju novi derbi.


– Buran tjedan je iza nas. Bilo je puno analiza, razgovora, prigovora, kritika, ali sad to sve moramo ostaviti iza sebe. Čeka nas novi derbi i sve što mogu željeti uoči njega jest bolja naša igra, više agresivnosti, čvršći duel, više povratnog trčanja i kvalitetnija defanziva. Pod tim ne mislim samo na posljednju liniju nego na cijelu momčad – kaže Zoran Zekić, trener nogometaša »Osijeka«.


S druge strane bit će »Rijeka« koja je ove zime doživjela brojne kadrovske promjene.


– S te strane redizajnirana »Rijeka« možda jest mala nepoznanica jer je puno novih igrača kod njih, ali trener je isti, pa sam siguran kako će i zahtjevi u njihovoj igri ostati isti, a s njima smo dobro upoznati. Uostalom, daleko mi je važnije kako ćemo mi izgledati. Hoćemo li biti sposobni ispuniti osnovne zahtjeve u igri koji su temelj za kvalitetniju igru u oba pravca – smatra Zekić.


Promjena u momčadi će biti. Nakon dugo vremena priliku će od početka dobiti Tomislav Šorša na desnom beku, a u vrhu napada bi trebao osvanuti Gabrijel Boban. 



Bit će posla i za obranu s obzira na raskoš njihova napada – Grezda, Lopa, Hajradinović…?


– Ejupi! On je najopasniji. Dobra čvrsta ekipa u oba pravca.


Gdje su najjači?


– Prema naprijed. Imena govore.


Obrana Rijeke sa zapovjednikom Župarićem mora biti budna?


– I agresivna. Svi zajedno. Oduzimati im duge lopte i prebacivati napadačima.


Puljić i Čolak su zabili protiv »Istre 1961«?


– Odigrali veoma dobro. Nema razloga da se ne ponove u Osijeku. Svi smo odigrali dobro protiv »Istre 1961«, ali ne smijemo poletjeti. Sve to moramo potvrditi u Osijeku. Slijede prave utakmice, »Osijek« pa »Dinamo« dva puta…


»Dinamo« dvaput?


– Nakon »Osijeka« o »Dinamu«!