Mario Pavelić

Dat ću sve od sebe da budem spreman za nastavak sezone

Denis Frančišković

Mario Pavelić/Foto Arhiva NL

Mario Pavelić/Foto Arhiva NL

Atmosfera je jako dobra, a nama je cilj da bilježimo dobre rezultate i naravno da igramo dobar nogomet – ističe Mario.



RIJEKA Iza nogometaša Rijeke još su jedne zimske portugalske pripreme ispod kojih, kada se podvuče crta, stoji: uspješno, sadržajno, intezivno, naporno… S puno dobrih i pozitivnih vibracija. Ali i dva detalja koja su samo malo »nakrivila« sliku priprema. Kapetan Alexander Gorgon ozlijedio je list, izgleda da je riječ o rupturi i po svemu sudeći neće zaigrati u Rijekinoj generalki u petak protiv Krškog (17 sati) na Rujevici. A mogao bi biti upitan i u odrađivanju zaostale utakmice u Koprivnici iduće srijede.


Drugi problem koji donekle muči trenera Igora Bišćana je nedovoljno brz oporavak Marija Pavelića, desnog bočnog igrača koji vuče ozljedu zgloba već skoro dva mjeseca. Zamijenio ga je Momčilo Raspopović koji igra na zavidnoj razini, igrač je koji kod Bišćana ima treću minutažu, dok je Mario malo pao u drugi plan. Uostalom kao i dobar dio igrača (Capan, Čanađija, Puljić…) u trenucima kad su rezultati Rijeke bili iznad očekivanja.


Još više raditi


Pavelić je u Portugalu puno trenirao, a i zaigrao desetak posljednjih minuta u pobjedi (1:0) protiv kineskog Beijing Sinobo Guoana.




– Kad sam krenuo za Portugal bilo je loše, ali kroz tamošnje pripreme ušao sam već u trening, malo odigrao i treba mi nekih desetak dana da budem na sto posto – kaže Mario Pavelić.


– Ni ja ni liječnički tim nismo mislili da će to potrajati tako dugo. Traje taj oporavak više od mjesec dana, točnije šest tjedana dana i malo se zakompliciralo. Ali dobro, to je zglob… Osjetljiva stvar.


Zimski treninzi na proljetnoj klimi bili su za većinu igrača naporni. Ali nisu se previše žalili. Jer bilo je i dosta onih relaksirajućih, poneko slobodno prijepodne, šetnji, odmora…


– Napore sam podnio dosta dobro, treninzi su bili dosta intezivni, ali dozirani. Mislim da treninzi i moraju biti jaki ako hoćeš da se vratiš u pravu formu. Ma, treba i više raditi i trenirati nego ostali. Meni nije bio problem odrađivati takve treninge, još sam dodatno radio van momčadi. A trenirao sam i s ekipom, zadovoljan sam kako smo sve odradili – dodaje igrač koji je je rođen u austrijskom Eisenstadtu (Željezno), a 2009. prešao u Rapid. Potom je igrao za njegovu drugu momčad pa se odmah vratio u prvu u kojoj je sakupio preko sto nastupa.


– Dat ću sve od sebe da budem spreman za nastavak. Konkurencija se zaoštrila? Naravno, po meni je to jedna od najbitnijih stvari, važno je da suigrači grizu, da se bore za mjesto u momčadi… I da to bude zdrava konkurencija, da napredujemo i budemo što bolji. Atmosfera je jako dobra, a nama je cilj da bilježimo dobre rezultate i naravno da igramo dobar nogomet – ističe Mario.


Pavelić je kod Matjaža Keka imao zavidnu poslusezonsku minutažu (628) u sedam utakmica, kod Bišćana je pao na 180 minuta igre…


Liga sve bolja


– Želim da nastavimo u ovom smjeru. Vjerujem da ćemo gledati opet ovakvu goropadnu Rijeku koja dobro igra i pobjeđuje. Možemo nastaviti u tom stilu. Završnicu polusezone stvarno smo odigrali na visokoj razini, a nije bilo loše niti u pripremnim utakmicama. Ako ovako nastavimo, neće biti nikakvih problema – tvrdi Mario.


Prvijenac za »bijele« zabio je protiv Gorice u svom debiju, a Prvu HNL vidi kao sve bolju i izjednačeniju ligu.


– Tek sam od ljeta u hrvatskoj ligi, ovo mi je prva godina pa tek još stvaram neke dojmove o igračima, trenerima i ligi. Po meni liga je dosta dobra, sviđa mi se napadački nogomet kod velikog broja momčadi. Ima i dosta dobrih igrača. Moji dojmovi su zasad jako pozitivni. Iznenadila me Gorica, pogotovo zato jer su novi u ligi. Dečki su stvarno dobro igrali, dobra su momčad i dugo su bili u samom vrhu. A i sada su blizu… – dodaje Pavelić kojeg ugovor s »bijelima« veže do 2021. godine.


– Meni je u Rijeci jako dobro. Zadovoljan sam. Na moru smo i ugodno mi je ovdje… Potpisao sam trogodišnji ugovor, zasad se vidim samo u Rijeci, da što bolje igram i napredujem – zaključuje Pavelić.