Nogometni izbornik

Dalić: Nama trebaju tri ili četiri nova Rebića, igrači puni ambicije i želje

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ



Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić istaknuo je u ponedjeljak da se reprezentacija nakon srebra na SP-u mora okrenuti onome što slijedi, te da nam trebaju mladi igrači puni ambicija i želje.


“Srebro je s nama, ali moramo to polako zaboraviti, moramo se okrenuti onome što slijedi. Moramo štošta složiti, a imamo veliki uteg na leđima. Međutim, mislim da se s njime možemo nositi. Krećemo dalje”, kazao je, kako prenosi internetski portal HNS-a, izbornik Dalić.


 Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak se je okupila u Portugalu, gdje će u četvrtak odigrati prijateljsku utakmicu protiv aktualnog europskog prvaka u Faru (20.45 sati), dok ju pet dana potom očekuje i prvi nastup u novom natjecanju Ligi nacija protiv Španjolske u Elcheu (20.45 sati). “Važno je nastaviti s dobrim utakmicama, protiv teških suparnika. Sjajno je neprestano igrati protiv europskih ili svjetskih prvaka, to je prava šansa za provjeru igrača koji dolaze. Neke stvari još moramo analizirati, sve u sklopu priprema za Europsko prvenstvo”, dodao je Dalić. Osim Vedrana Ćorluke, Marija Mandžukića i Danijela Subašića koji su se oprostili od igranja za reprezentaciju nakon SP, izbornik Dalić za utakmice s Portugalom i Španjolskom ne može računati niti na Antu Rebića i Andreja Kramarića zbog ozljeda, dok će dokapetan Ivan Rakitić propustiti Portugal i biti na raspolaganju za ogled u Elcheu. “Vrijeme je za neke mlađe i moramo raditi na tome, nama trebaju tri ili četiri nova Rebića, igrači puni ambicije i želje. Naravno, to ne znači da igrači sa Svjetskog prvenstva nisu u prvom planu. U napadu imamo Santinija, Čopa, Livaju, a netko možda još dodatno iskoči. Neka dokažu svoju kvalitetu, da možemo računati na njih. Rakitić je imao kraći odmor zbog Superkupa i dogovorili smo da se priključi za Španjolsku”, napomenuo je izbornik. Luka Modrić i Zlatko Dalić su među trojicom finalista u izboru Fife za najboljeg igrača, odnosno trenera za ovu godinu. Modrićevi suparnici u izboru za najboljeg igrača na svijetu su Portugalac Cristiano Ronaldo i Egipćanin Mohamed Salah, a Dalićevi konkurenti u izboru za najboljeg trenera na svijetu su dvojica Francuza, izbornik svjetskih prvaka Didier Deschamps i bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane. “Ja se nadam da Luka neće stati na dosadašnjim nagradama, nadam se da mu u ruke dolazi i Zlatna lopta (Fifina nagrada za najboljeg igrača na svijetu). On ju je u potpunosti zaslužio. Meni je velika čast biti među tri kandidata za najboljeg trenera, to mi je najveći uspjeh u karijeri, a ne bi ga bilo da nije bilo srebra u Rusiji i zato hvala igračima za ovu nominaciju. Velika je stvar za hrvatski nogomet imati predstavnike u takvoj konkurenciji”, zaključio je Zlatko Dalić.