KORAK BLIŽE NASLOVU Opatija u dobroj utakmici zasluženo slavila

Crno-bijeli do odmora zaledili Zagrepčane

P. N.

BIJEG U POBJEDU – Sandro Ugrina i Antonio Marić / Snimio Marin ANIČIĆ

BIJEG U POBJEDU – Sandro Ugrina i Antonio Marić / Snimio Marin ANIČIĆ

Opatijci su rano poveli preko Sandra Ugrine (4'), a do kraja poluvremena (44') vodstvo je povećao Aleksandar Šolić iz jedanaesterca nakon što je srušen Antonio Pejanović

OPATIJA  2MAKSIMIR 0

OPATIJA  Igralište Opatije. Gledatelja: 150. Sudac: Matej Bezelj (Pula) 6,5. Pomoćnici: Biljuh (Marčana) i Jakičić (Poreč). Strijelci:  1:0 Ugrina (4′), 2:0 Šolić (44′-11m). Žuti kartoni: I. Kovačević, Lazić, Svetić, Jukičić (Opatija), Mohač (Maksimir). Crveni karton: Marić (84′- drugi žuti).


OPATIJA: Lovrić 6,5, J. Rudan 6, Jukičić 6, Cvetković 6, Šolić 7 (od 81′ P. Kovačević –), Pejanović 6,5 (od 63′ Svetić 6), Ugrina 6,5, Lazić 6,5, I. Kovačević 6, Vlatković 6,5, Bogolin 5,5 (od 54′ T. Rudan 6)


MAKSIMIR:  Spudić 6,5, Valković 6, Marić 5,5, Dragović 6,5, Žugaj 6, Krznar 6,5, Glasnović 6, Drobnak 6 (od 46′ Adžić 6), Zec 6 (od 78′ Žeželj –), Horvat 5,5 (od 46′ Nakić 6), Mohač 6,5.Opatijci su u dobroj utakmici zasluženo pobijedili i tako napravili još jedan korak na putu osvajanja prvoga mjesta. Gosti su se pak predstavili kao kvalitetna i uigrana ekipa…

Nakon početnog ispitivanja snaga već u svom prvom dolasku pred gol Opatijci su poveli. Šolić je lijepo prebacio obranu, a lopta na desnoj strani došla do slobodnog Ugrine koji je prizemnim i preciznim udarcem iskosa s oko 15 metara pogodio suprotni kut istrčalog vratara Spudića – 1:0.


 Najstroža kazna




Mogao je mladi Bogolin u 7. minuti i bolje reagirati nakon što se nenadano našao u vrlo zreloj prigodi za pogodak, ali je njegov udarac u zadnji trenutak blokirao Drobnak. Gosti su uzvratili u 9. minuti nakon što su Opatijci na centru izgubili loptu pa ona dolazi na lijevoj strani do Dragovića koji nadomak šesnaesterca poslužuje Mohača čiji dobar udarac vratar Lovrić krajnjim naporom izbacuje u korner.


Opatijci su potom dobro pritisnuli protivnika koji teško iznosi loptu iz svog dijela igrališta. U 18. minuti zapaženi Dragović pravovremeno je poslužio Zeca koji ulazi u peterac, ali njegov udarac neutralizira dobro postavljeni Lovrić.


U 22. minuti iz dobrog protunapada I. Kovačević dobro je proigrao na korner crti Pejanovića koji se u presudnom trenutku zbunio pa je prigoda ostala neiskorištena. Kada su svi očekivali kraj prvog dijela, dobro proigrani Pejanović ušao je u šesnaesterac okružen s dva gostujuća braniča, da bi nadomak peterca bio srušen za opravdano dosuđenu najstrožu kaznu. Sigurnim udarcem s jedanaest metara ponajbolji igrač utakmice Šolić prevario je vratara – 2:0.


Vratnica Lazića


U nastavku utakmice gostujući igrači ušli su u igru odlučnije i borbenije, dok se domaćin više orijentirao na čvrstu i homogenu igru uz povremene hitre i opasne akcije na polovici Zagrepčana. U 55. minuti iz jednog takvog protunapada Šolić je dobro dodao za T. Rudana koji je sam izašao pred vratara Spudića koji je »pročitao« njegov udarac.


Na ubačaj Žugaja u 66. minuti s desne strane pred gol Lazić je u zadnji trenutak glavom izbacio loptu van igrališta kada je situacija bila vrlo zrela za goste. Pri kraju utakmice, kada su gosti ostali brojčano oslabljeni, u 85. minuti Lazić je iz slobodnog udarca s oko 25 metara dobro uzdrmao vratnicu. Na samom kraju utakmice Dragović i Mohač mogli su u zrelim prigodama umanjiti poraz da su bili koncentriraniji i precizniji u završnom udarcu.