Rujevica u sjeni Mundijala

Čeliković u Interu, »filijali« Riječana

Orlando Rivetti

Jasmin Čeliković / Foto R. BRMALJ

Jasmin Čeliković / Foto R. BRMALJ

Rijeka će 19. lipnja na tri dana preseliti u Fužine, a prvu će prijateljsku utakmicu odigrati 22. lipnja protiv ekipe Balzan s Malte



RIJEKA Bradarićevi agenti i Rijekini sportski direktori, Srećko Juričić i Marijan Mance, vjerojatno intenzivno rade u sjeni zbivanja na Mundijalu. Za sada nema novih informacija o njegovu odlasku u Lokomotiv iz Moskve za šest milijuna eura. Nema novosti niti oko Hebera i njegova mogućeg transfera u Bolognu za četiri milijuna eura… To je uz, mogući odlazaka Gorgona, onaj atraktivniji dio mercata. Donosi novac, zatvara klupski budžet koji je za novu sezonu iznosi nešto više od desetak milijuna eura.


Otišao je tek Florentin Matei, sa posudbe u Astri preselio se u Al Ittihad Kalba za 500.000 eura. Astana je otkupila ugovor Marina Tomasova, oko milijun eura, a nešto manje je Rijeka platila Pescari za Župarićeve papire.


Na Rujevici za sada samo dovode igrače. Nakon Darka Velkovskog, Marija Pavelića i Stjepana Lončara stigao je i Petar Mamić iz zaprešićkog Intera. Zanimljivo, Rijeka je zakrpala dvije bočne pozicije u obrani, s Pavelićem i Mamićem, tamo gdje je otpustila Grka Mavriasa i Australca Davidsona, koji se nisu nametnuli Keku, koji je dolaskom Leovca šetao Žutu s lijevog na desni bok… Bivši, po drugi puta, je i Leovac. Preskup je bio njegov ugovor (PAOK) i angažman.




Najviše, previše, kandidata ima za dres s brojem jedan, a mjesto je, kako govori broj, samo jedno. Nakon Andreja Prskala u šampionskoj godini, prošle sezone briljirao je Simon Sluga, potpisao je novi trogodišnji ugovor, odbacio svaku mogućnost odlaska, barem za sada…


Na posudbu će Nigerijac David Nwolokor, negdje u Europu. Trogodišnji ugovor potpisao je još junior Ivor Pandur, a tu je i Nevistić, koji je sjajno branio u drugoligašu Varaždinu prošle sezone. Nahvalio ga je i jedan od trenera reprezentacije, Dražen Ladić, legendarni brončani vratar, sada sportski direktor Varaždinaca. Pet kvalitetnih vratara za jedno mjesto!


Nakon Solomona i Ajayija, na posudbu u zaprešićki Inter će i mladi BiH reprezentativac Jasmin Čeliković, koji može igrati stopera i zadnjeg veznog. Rijeka i Inter definitivno imaju dobru suradnju (Puljić, Mamić…), a riječka struka vjeruju treneru Samiru Toplaku, najdugovječnijem u HNL-u nakon, naravno, Matjaža Keka.


Put Širokog Brijega, odakle je došao Lončar, će na novu posudbu – Turčin. Tamo je još jedan igrač Rijeke, Bernard Matić u istom statusu.


Dosta će mladih igrača, koji trenutačno rade s prvom ekipom, morati na kaljenje u neku drugoligašku sredinu, jer vrata prve ekipe Rijeke su veoma – uska! Zamjenik sportskog direktora Ivan Mance kaže da postoji veliko zanimanje Varaždina, Zadra i Šibenika…


Rijeka će 19. lipnja na tri dana preseliti u Fužine, a prvu će prijateljsku utakmicu odigrati 22. lipnja protiv ekipe Balzan s Malte.