Liga prvaka

CRO VEČER: Nikola Vlašić asistencijom i golom u 95. spasio CSKA, Modrić i Kramarić asistirali

P. N.

Nikola Vlašić/Foto REUTERS

Nikola Vlašić/Foto REUTERS

Niko Kovač ostvario debitantsku pobjedu u Ligi prvaka na klupi Bayerna



MADRID Čak 24 pogotka donijelo je osam susreta u skupinama E, F, G, i H Lige prvaka koje su igrane u srijedu poslijepodne i navečer. Real Madrid je očekivano visokom pobjedom protiv Rome krenuo u obranu europskog naslova. Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za “kraljeve”, upisao je i asistenciju za drugi pogodak (Balea), no hrvatsku večer u Ligi prvaka najviše je uveličao Nikola Vlašić, koji je asistencijom i pogotkom spasio CSKA poraza u Plzenu. Domaćini su vodili 2:0, a onda je “Niksi” asistirao za 2:1, pa u 95. minuti iskoristio najstrožu kaznu za konačnih 2:2.


Uspješna večer hrvatskih predstavnika počela je u poslijepodnevnom terminu remijem Hoffenheima kod Šahtara. Andrej Kramarić asistirao je za drugi pogodak njemačke momčadi. Marko Livaja zbog crvenog kartona nije sudjelovao u porazu AEK-a kod Ajaxa. No, zato je u toj skupini E dobar posao odradio bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. Svoj trenerski debi u Ligi prvaka okrunio je pobjedom u Lisabonu. Uzbudljivo je bilo i u Valenciji gdje je Juventus od 29. minute igrao bez isključenog Cristiana Ronalda. Pocrvenio je zbog guranja suparničkog igrača bez lopte, na asistenciju pomoćnog suca. Dojam je – prestrogo. Torinezi su i bez svoje portugalske zvijezde stigli do bodova. Dvaput je s bijele točke poentirao Miralem Pjanić. Mario Mandžukić odigrao je cijelu utakmicu.


U drugom susretu skupine H “Crveni vragovi” su lako obavili posao u Bernu. Za iznenađenje večeri pobrinuo se Lyon gostujućom pobjedom nad Manchester Citjyem. Uvjerljivi su bili i “Crveni vragovi” na gostovanju u Bernu. 




Skupina E


Ajax – AEK 3:0 (Tagliafico 46′, 90′, Van de Beek 77′)


Benfica – Bayern 0:2 (Lewandovski 10′, Sanches (54′)


Skupina F


Šahtar – Hoffenheim 2:2 (Ismaili 27′, Maycon 81’/Grillitsch 6′, Nordveit 38′)


Man. City – Lyon 1:2 (B. Silva 67’/Cornet 26′, Fekir 43′)


Skupina G


Real Madrid – Roma 3:0 (Isco 45′, Bale 58′, Diaz 90′)


Viktoria Plzen – CSKA 2:2 (Krmencik 29′, 45’/Chalov 59′, Vlašić 90′-11m)


Skupina H


Valencia – Juventus 0:2 (Pjanić 45′-11m, 51′-11m)


Young Boys – Man. Utd. 0:3 (Pogba 35′, 44′-11m, Martial 66′)