Počeli pripreme

Bjelica vjeruje da Olmo ostaje u Dinamu, jer “nema ponuda koje bi zadovoljile obje strane”

Ivana Vaupotić

Reuters

Reuters



U Maksimirskoj 128 jučer su počele zimske pripreme, ali još uvijek nije u potpunosti poznato koje će igrače Nenad Bjelica imati na raspolaganju za proljetni dio HT Prve lige. Modrima, naime, sada ne treba do vrha puna svlačionica jer više nema europskih utakmica.


– Stalno se priča da će nas napustiti dosta igrača, ali ja sam siguran sam da neće otići više od dvojice trojice. Kada to kažem, ciljam na nositelje igre – rekao je Bjelica uoči prvog treninga u 2020. godini.


Nije tajna da su proboj do osmine finala Europske lige i više nego dobre partije u Ligi prvaka skrenuli pažnju brojnih europskih klubova na modre zvijezde. Nepotrebno je isticati da je Dani Olmo najistaknutiji maksimirski igrač.




– Olmo ima još godinu i pol dana ugovora. Dani dolazi na pripreme u četvrtak i mi računamo na njega. Za sada nema ponuda koje bi zadovoljile i Danija, i Dinamo – objasnio je Bjelica.


Pored Olma, o odlasku iz Maksimirske 128 trenutno razmišljaju prekaljeni igrači koji su prošle jeseni bili u drugom planu. Izet Hajrović mogao bi se pridružiti Simonu Slugi u Lutonu, a Mario Gavranović želi veću minutažu, kako bi izborio mjesto u reprezentaciji Švicarske, koju ovog ljeta očekuje EURO. Iyayi Atiemwen također važe opcije. Naravno, u kombinaciji su i odlasci na određeno vrijeme. Marko Lešković je otišao na šestomjesečnu posudbu u Lokomotivu, Dinko Horkaš se u istom aranžmanu priključio Zrinjskom iz Mostara, a Ivo Pinto bi ostatak sezone trebao provesti u portugalskom prvoligašu zvanom Famalicao.


Novi poslovni partneri Intera pokazali su interes za povratkom Komnena Andrića, koji je prije godinu dana otišao iz Zaprešića u Maksimirsku 128 za milijun eura. U pitanju je šestomjesečna posudba, s time da je realizacija usko vezana uz Gavranovićeve planove. Naime, u slučaju da Gavranović pronađe novi klub, Andrić bi ostao u Dinamu, kao druga napadačka opcija. (D. P.)