Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
18. siječnja 2020.
Tehnološki iskorak

foto Bili smo u Kranjčevićevoj ulici, na prvoj utakmici HNL-a u kojoj se koristio VAR!

Riječanin Ivan Bebek sudio je utakmicu u Zagrebu/D. KOVAČEVIĆ
Riječanin Ivan Bebek sudio je utakmicu u Zagrebu/D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 22. rujan 2019. u 15:32 2019-09-22T15:32:17+02:00

ZAGREB Utakmica 4. kola juniorskog prvenstva između Rudeša i Hajduka (0:0) na zagrebačkome stadionu u Kranjčevićevoj ušla je u povijest kao prva u HNL-u u kojoj je upaljen VAR.

Od proljetnog dijela sezone 2019/20 VAR tehnologija će se koristiti u HNL-u. HNS je postupak za uvođenje VAR-a pokrenuo u lipnju prošle godine, a proteklog siječnja su predstavnici FIFA-e i IFAB-a u Zagrebu na inicijalnom sastanku pojasnili sam postupak uvođenja i korištenja video tehnologije u nogometu.

Trošak uvođenja iznosi oko 1,5 milijuna eura, a savez je aplicirao na fond FIFA-e putem kojeg se sufinancira 80 posto troškova. VAR će se koristiti na svim utakmica Prve HNL te u završnici Hrvatskog nogometnog kupa, a prvoligaši su u tu svrhu dužni osigurati posebne prostorije za VAR na stadionima koje koriste

Uz riječkog suca Ivana Bebeka, koji je vodio utakmicu i prvi upotrijebio VAR, u Kranjčevićevoj su bili i pomoćni suci Ivica Modrić i Borut Križarić te četvrti sudac Fran Jović. Ulogu pomoćnog video suca (VAR) odradio je Goran Gabrilo, a njegov asistent bio je (AVAR) je Miro Grgić. Mario Strahonja i Bruno Marić nadgledali su kako video suci rade posao u VAR sobi.

Utakmici je svjedočio i naš fotoreporter Davor Kovačević koji je snimio povijesne fotografije.

3893367
Demonstracija VAR-a u Kranjčevićevoj/D. KOVAČEVIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.