Problemi s ozljedama

AKCIJA RUJEVICA Zlatko Dalić naknadno pozvao Karla Bartoleca, možda će i Simona Slugu

Ivana Vaupotić

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL

Ako Kalinić ne bude mogao konkurirati za momčad, sigurno ću pozvati Simona Slugu – otkrio je Dalić.



ZAGREB Hrvatski reprezentativci u ponedjeljak su se okupili u Zagrebu uoči prve dvije utakmice na domaćem tlu nakon nastupa u finalu Svjetskog prvenstva, i to na Rujevici. U petak je na rasporedu ogled s Engleskom u sklopu Lige nacija pred praznim tribinama zbog kazne UEFA-e, a idućeg ponedjeljka igra se prijateljska utakmica s Jordanom.


– Poraz od Španjolske na početku Lige nacija svima nam je teško pao, ali i takve stvari se događaju. To me nije poljuljalo, a sada moramo popraviti dojam s Engleskom i raditi selekciju igrača na koje možemo računati u kvalifikacijama za EURO – rekao je izbornik Zlatko Dalić.


Pored treninga i  prijateljske utakmice s »Bjelovarom« u utorak, povodom 110. obljetnice postojanja tog trećeligaša, reprezentativce očekuje i analiza gostovanja kod Španjolske u Elcheu.




– Tamo nismo bili kompaktni niti smo držali raspored. Međutim, to je prošlost. Problema s ulaskom u formu imaju i Barcelona i Real Madrid, a mi moramo biti spremni za ožujak i početak kvalifikacija za EURO. Svi izbornici u Ligi nacija traže nove snage. Na primjer, Ronaldo ne igra za Portugal. Svi su fokusirani na nadolazeće kvalifikacije – dodao je Dalić koji će 26. listopada proslaviti 52. rođendan.


Prema njegovim riječima, na Rujevici će prvi put u životu biti dio utakmice pred potpuno praznim tribinama.


– Takav ambijent nije za igranje nogometa, ali to moramo prihvatiti. Tu nitko neće imati prednost. Štoviše, takvi uvjeti bit će zamorni svima, pogotovo nakon onakvog polufinala s Englezima na Svjetskom prvenstvu – istaknuo je izbornik.


Naravno, i njemu je jasno da Gordi Albion želi barem malo polizati ranu iz Rusije.


– Englezi imaju svojih problema s igračima, a u njihovom sastavu je i nekoliko novih mladića. Jasno nam je da žele popraviti sliku o sebi. Englezi su brzi, perspektivni, mladi i ambiciozni i sigurno ćemo imati dosta poteškoća – objasnio je Dalić, kojem na ruku ne ide ni zdravstveno stanje u reprezentaciji.


Naime, Marcelo Brozović zbog ozljede u nedjelju nije igrao za Inter, Borna Barišić ima rupturu mišića, Ivan Santini je nedavni dvoboj Anderlechta i Dinama završio s posjekotinom na nozi, a Lovre Kalinić je na nedjeljnoj utakmici Genta i Genka morao napustiti teren na poluvremenu zbog bolova.


– On je bio na magnetskoj rezonanci koja nije pokazala nekakvu ozljedu. No, ako Kalinić ne bude mogao konkurirati za momčad, sigurno ću pozvati Simona Slugu – otkrio je Dalić.


Oproštaj Marija Mandžukića od dresa reprezentacije otvorio je prostor u vrhu napada. Doduše, prošlog tjedna pojavile su se naznake promjene mišljenja, no nije se ukazala i službena potvrda njegovog povratka.


– Tko ne bi volio imati takvog igrača u momčadi? Mandžukić pruža sjajne partije u Juventusu, ali ja poštujem njegovu odluku. Za tu poziciju konkurira Ante Rebić koji nam donosi brzinu i agresivnost, poput Mandžukića. Međutim, njega treba dozirati jer iza sebe ima sjajno Svjetsko prvenstvo s maksimalnim utroškom energije. Rebić će dobiti priliku s Engleskom, a ja sam siguran da ćemo pronaći pravo rješenje za vrh napada – zaključio je Dalić.


S obzirom na zdravstvene poteškoće Šime Vrsaljka, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić odlučio je uoči dvoboja Lige nacija s Engleskom u petak u Rijeci nacionalnoj selekciji priključiti Karla Bartoleca, desnog braniča koji brani boje danskog Nordsjaellanda. Vrsaljko je nastupio za Inter u nedjelju nakon skoro mjesec dana pauze, ali je ponovno osjetio bolove u koljenu.