Osječka pljuska

TONE LI RIJEKA? Ovakav debakl u eri moderne Rijeke predsjednika Damira Miškovića još nije viđen

Denis Frančišković

Damir Mišković/Foto REUTERS

Damir Mišković/Foto REUTERS

Ovakva blamaža »bijelima« se dogodila samo dva puta u HNL-u i to jako davno. Godine 1997. na gostovanju u Sigetu i 2004. u Velikoj kad su dva gola prednosti pretvorena na kraju u poraz od 2:3



RIJEKA Nogometaši Rijeke doživjeli su i drugi uzastopni poraz, nakon domaćeg prizemljenja protiv Gorice stigao je još jedan bolan udarac za momčad koja gaji visoke ambicije. Ali to ničim u posljednje vrijeme ne pokazuje na travnjaku. Način na koji je momčad Simona Rožmana izgubila utakmicu u Gradskom vrtu zasigurno će se još drugo prepričavati. A i jučer je bio glavna tema riječkih sportskih ćakula na svakom koraku…


Rijeka je klub koji je u HNL-u uz Dinamo bila uglavnom najprepoznatljivija po pozitivnom preokretu, da rezultatski minus pretvara u konačni plus i pobjedu. Uspjelo joj je to čak 64 puta, dok su »modri« tako pobjeđivali 70 puta.


No, ovakav debakl u eri moderne Rijeke, Rijeke Damira Miškovića, još nije viđen. Odlična igra u prvom poluvremenu, možda i najbolja ovog prvenstva, dva gola viška i onda potpuni, neshvatljivi pad u posljednjih pola sata. I najgore poluvrijeme. Ovakva vrsta posrtaja »bijelima« se dogodila dosad samo dva puta u HNL-u i to jako davno. Godine 1997. Tokić i Ivančić doveli su Riječane u vodstvo od 0:2 u Sigetu, potom izgubili 3:2 dobivši tri gola u 16 minuta. Nešto slično dogodilo se 2004. u Velikoj, Čaval i Linić zabili su za dva gola prednosti, ali uslijedio je veliki preokret Kamen Ingrada i također pobjeda domaćina 3:2 (Šaranović 89’, Shkembi 90’).




Bilo je ranije još bolnih posrtaja, ali do ovoga nikad dok su na semaforu svijetlila dva gola prednosti za Rijeku. Primjerice, 1992. baš su Osječani pobijedili »bijele« 3:2 (Petrović 86’, Bajsić 88’) iako su oni vodili 0:1 i 1:2. Rijeka je vodila na isti način i protiv Hajduka na Poljudu 1994., a na kraju izgubila 5:2, 2010. u Vinkovcima povela golom Đalovića pa izgubila 4:1… No, to su neka druga vremena.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU