Antonio Mirko Čolak

Spremni smo za modre, uvijek smo na Rujevici dobro izgledali protiv Dinama

Denis Frančišković

Antonio Mirko Čolak i Emir Dilaver/Foto Arhiva NL

Antonio Mirko Čolak i Emir Dilaver/Foto Arhiva NL

Ako budemo pravi, ne sumnjam u pozitivan rezultat. Ja vjerujem u to. Ali samo kad smo pravi i na sto posto. Znamo koju kvalitetu ima Dinamo, ali i mi je imamo da se borimo za vrh HNL-a. Za to se ne bojim, treba odigrati hrabro i pametno - kaže napadač Rijeke



RIJEKA Današnji sudar »bijelih« i »modrih« na Rujevici prvi je od triju ogleda Rijeke i Dinama do kraja godine. Rujevica će već 3. prosinca ugostiti Zagrepčane u četvrtfinalu Kupa, dok je za kraj godine rezervirn maksimirski ogled u zaostalom susretu šestog kola.


Premijerni ovosezonski susret donosi neke okrugle brojke i dolazi nakon gorkih domaće-europskih iskustva za obje momčadi. Bit će to okruglo 80. derbi u HNL-u i 100. međusobna utakmica računaju li se Kup i Superkup, ujedno 160. sraz dvaju klubova uzmu li se i okršaji iz jugo-lige.


– Naravno da spremni dočekujemo Dinamo, ipak je to uvijek posebna utakmica – kaže Antonio Mirko Čolak, prvi napadač »bijelih«. – U ovih godinu u pol dana od kada sam u Rijeci, uvijek smo na Rujevici dobro izgledali protiv Dinama. Ako budemo pravi, ne sumnjam u pozitivan rezultat. Ja vjerujem u to. Ali samo kad smo pravi i na sto posto. Znamo koju kvalitetu ima Dinamo, ali i mi je imamo da se borimo za vrh HNL-a. Za to se ne bojim, treba odigrati hrabro i pametno.




Rijeka je posebno dobro protiv »modrih« igrala prošle godine kada je u četiri utakmice triput pobjedila i jednom rezmizirala. Upravo je jedini Čolakov gol presudio Zagrepčanima u tom pozitivnom nizu, pretposljednjoj utakmici na Rujevici.


– Naravno da se sjetim te utakmice, nije moglo ispasti bolje. Posljednjih mjesec dana imao sam manjih problema s ozljedama, ali sad sam se vratio u staru formu. Mislim da se to odmah vidjelo i protiv Osijeka. Vjerujem da ću danas opet biti opasan i u prilici zabiti – dodaje napadač »bijelih«.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU