Trener želi pobjedu

Simon Rožman uoči gostovanja u Koprivnici: “Očekujem odgovornost u obrani i uigranost u napadu”

Portal Novilist.hr

Simon Rožman/Foto Damir Škomrlj

Simon Rožman/Foto Damir Škomrlj

Postoji velika neizvjesnost jer Slaven Belupo je promijenio trenera, ali trenutno najviše razmišljamo o sebi i našem sadržaju u igri. Od njih očekujem odgovor i maksimalnu agresiju, a od mojih igrača, koji će dobiti priliku, očekujem da je maksimalno iskoriste. Želim odgovornost u fazi obrane i uigranost u fazi napada - najavio je Rožman 



RIJEKA Nakon reprezentativne stanke nogometaši Rijeke vraćaju se prvenstvenim obvezama subotnjim gostovanjem kod Slaven Belupa. Utakmicu su na konferenciji za medije najavili trener Simon Rožman i veznjak Alexandar Gorgon.


– Postoji velika neizvjesnost jer Slaven Belupo je promijenio trenera, ali trenutno najviše razmišljamo o sebi i našem sadržaju u igri. Od njih očekujem odgovor i maksimalnu agresiju, a od mojih igrača, koji će dobiti priliku, očekujem da je maksimalno iskoriste. Želim odgovornost u fazi obrane i uigranost u fazi napada – najavio je trener Rožman subotnji susret osvrnuvši se i na prošla gostovanja u Koprivnici. 


– Zadnje dvije utakmice u Koprivnici Rijeka je odigrala 1:1, vrijeme je možda sada za bolji put i za pobjedu. 




Momčad Rijeke nekoliko je dana bila u Umagu za vrijeme reprezentativne stanke što je, prema Rožmanu, puno pomoglo ekipi. 


– Tri dana smo bili u Umagu, to je bilo odlično za mene i igrače da se što bolje upoznamo. Puno smo radili na planu igre. Za igrače je sada zahtjevan period jer teško je sve te informacije koje smo im dali prihvatiti u jedan dan, odigrali smo i jednu prijateljsku utakmicu i svaka utakmica daje neko novo iskustvo – dodao je Rožman koji je najavio i kako u subotu neće konkurirati Velkovski, dok je Kvržić još uvijek upitan jer se nije pojavio u “najboljem stanju” nakon što je odigrao dvije kvalifikacijske utakmice za reprezentaciju BiH. Halilović zbog kartona nema pravo nastupa. 


Veznjak Bijelih Alexandar Gorgon ustvrdio je kako se Slaven Belupo mora prilagoditi njima, a ne obrnuto. 


– Čeka nas zanimljiva utakmica iz dva razloga. Prvi razlog je jer se radi o prvoj utakmici nakon pauze zbog reprezentacije, a drugi razlog je promjena trenera u Slaven Belupu. Veliki je upitnik nad time kako će Slaven igrati, ali najvažnije je gledati na sebe i naš cilj mora biti da se druga ekipa prilagodi nama – zaključio je Gorgon.