Repovi nakon pobjede

SPORNI TRENUCI Pogledajte i sami da li su regularni drugi i treći pogodak bijelih protiv Rudeša

Portal Novilist.hr

Jakov Puljić/Foto Arhiva NL

Jakov Puljić/Foto Arhiva NL

Kod drugoga pogotka Puljića otvorena je mogućnost zaleđa, a kod trećeg gola Čolaka postoji mogućnost da si je napadač Rijeke primirio loptu rukom



RIJEKA Rijeka je teže od očekivanog pobijedila posljednju momčad lige i novoga drugoligaša, a Rudešani bi određenu sadisfakciju za poraz na Rujevici unatoč dobrom otporu mogli dobiti nakon večerašnjih analiza suđenja. Naime, sporni su drugi i treći riječki pogodak. Kod drugog pogotka Jakova Puljića dvojbena je njegova pozicija u trenutku upućivanja ubačaja s boka. Dostupna TV snimka i usporedba Puljićeve pozicije u odnosu na liniju peterca, odnosno posljednjeg čovjeka gostujuće obrane naslućuje da je napadač Rijeke bio u nedozvoljenoj poziciji iako naravno to tek trebaju potvrditi sudački eksperti.


Kod trećega pogotka Antonia Mirka Čolaka postoji mogućnost da si je napadač Rijeke loptu prije egzekucije primirio rukom u gužvi, no kao i u prethodnom slučaju treba sačekati na kvalitetniju snimku i procjenu novoga Oka sokolova Marija Strahonje.


Zanimljivo je da je i posljednji domaći ogled nogometaša Rijeke i visoka prvenstvena pobjeda nad Interom sobom donio sudačke repove. Naime, Strahonja je tada procjenio da je sudac oštetio goste iz Zaprešića dosudivši protiv njih dvije nepostojeće najstrože kazne, a nakon jedne od njih je drugi žuti karton zaradio i branič Intera Jasmin Čeliković.