Slavlje u Rijeci

Rijeka je najbolje od svega: Pogledajte novu ludnicu na tribinama Rujevice

Ivan Volarić

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



RIJEKA Petnaestak minuta prije kraja utakmice između nogometaša »Rijeke« i »Intera« počelo je nadglasavanje istočne i zapadne tribine rujevičkog stadiona. Teško je procijeniti je li mlađahniji zapad »nadigrao« nešto iskusniji istok ili je taj verbalni dvoboj završio barem neriješeno.


Ma nije ni bitno jer kako su poručivali zajedno dobrih sedam-osam minuta na kraju je opet »Rijeka bila najbolje od svega«. No, tu priči o internom navijačkom sučeljavanju nije bio kraj. Uslijedio je u finišu utakmice »verbalni okršaj« dvaju tribina ispunjenih gotovo do posljednjeg mjesta (ostalo je u prodaji svega deset ulaznica za tribinu Z-6, a gostujući jug je bio ostao zatvoren).


– Centralne pi… – poručila je Armada svojim veteranima pod krovom.




– Malo vas je, malo vas je pi… – uzvratili su sa zapada.


– Dobit ćete batina… – bila je ironična Armadina kontra.


Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj



Šteta što se u žamoru jedne promašene prilike izgubio novi domišljati »ritern« sa zapada (Kako ćete doma…).


Ubrzo se Rujevicom s obje tribine počelo prolamati »Hoću Ri, hoću je, hoću ka…«, a onda je nešto prije posljednjeg zvižduka suca Strukana cijeli stadion s raširenim šalovima otpjevao »Najdražu Rijeku«. Naravno da se nije zaboravilo skandirati »šampionima«, a za promjenu, uoči vatrometa, su nakon dugo vremena svi na stadionu sjeli na svoja mjesta i podsjetili igrače na stari navijački hit »Ajme meni nije mi dobro…«.


Bio je to zapravo jedini trenutak kada su svi na Rujevici sjeli na svoja mjesta, jer atmosfera je bila impresivna. I baš svima je bilo dobro! Možda ozračje nije bilo onako »nabijeno« kao protiv »Osijeka«, ali malo tko od pet i pol tisuća gledatelja ostao je hladan nakon što su se navijači, uvidjevši da će će vjerojatno izostati golijada u nastavku, krenuli sami dobro zabavljati, te su pritom stvorili jedinstveni ugođaj na stadionu.


Vjerojatno su u svemu tome posebno uživali i profitirali oni najmlađi. Naime, gosti na utakmici, u sklopu akcije »HNK Rijeka prijatelj gradova i općina Primorsko-goranske županije«, bili stanovnici općine Viškovo, među njima i podmladak četvrtoligaša »Halubjana«. Upravo ovakvo ozračje čini nogomet neodoljivom igrom koja može biti zanimljiva i kada pogoci ne padaju kao na tekućoj traci.