Trener HNK Rijeke

ROŽMAN NAKON GENERALKE Razgovarao sam s igračima i vidljivo je da su jako »teški«

Denis Frančišković

Simon Rožman/Foto D. ŠKOMRLJ

Simon Rožman/Foto D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Nogometaši Rijeke odigrali su i petu pripremnu utakmicu, onu koja se voli nazivati »generalkom«, nakon koje je puno toga (ne)jasno. Tri su ključne točke u defenzivi oko kojih će se ovaj tjedan »lomiti« šef struke Simon Rožman, dvije koje ovise o zdravlju igrača i jedna dvojbena oko prvog vratara za susrete s Lokomotivom i Dinamom. Pandur je dosad figurirao kao prvo rješenje među vratnicama kao zamjena za ozlijeđenog Prskala, no Nwolokor mu opasno »puše za vratom«. Gledajući učinak protiv »zmajčeka«, Pandur je djelovao preopušten, poglavito u presingu gostiju, imao je jedno jako loše ispucavanje pravo u noge protivničkom igraču na vrhu šesnaesterca, dok je i jedan matni udarac izvrsno obranio. Nwokolor je imao manje posla, dobar je skoku i djeluje poprilično sigurno.


Na solidnoj razini bio je i Velkovski koji je zabio gol i korektno odrađivao posao na mjestu lijevog stopera u duetu s Escovalom. Dojam je da je on u ovom trenutku u prednosti pred ozlijeđenim Galovićem, no Rožman želi rješenje te dvojbe ostaviti za ovaj tjedan.


Pavičiću se pak na mjestu zadnjeg veznog pridružio Halilović što je Rijekinu igru trebalo učiniti ofenzivnijom, no nije tako izgledalo u prvom poluvremenu. Naprotiv…




– Ne bih rekao da je to bila generalka u pravom smislu riječi, jer i prošli tjedan radili smo jako što se posebno vidjelo u prvom poluvremenu. Tada smo bili bez prave svježine, ali protekla tri tjedana išli smo nekim svojim putem i napravili sve zacrtano. Imamo jasnu sliku kakvi želimo biti, sigurno će biti nekih oscilacija, ali kad podvučem crtu zadovoljan sam s dosad učinjenim – ističe trener Rožman koji nikako ne može biti zadovoljan viđenim u prvih 45 minuta.


Protok lopte bio je slab, nije bilo ideje u statičnoj igri, a gosti su lakoćom nizali kontre i držali »bijele« u zoni visokog presinga.


– Slažem se da protok lopte u prvom poluvremenu nije bio dobar. Razgovarao sam s igračima i vidljivo je da su jako »teški«. Vidjelo se puno nekih stvari koje nismo željeli. Tek kada smo malo digli pritisak i poboljšali tranziciju u drugom poluvremenu bilo je puno bolje. U nastavku je bilo puno bolje – dodaje slovenski stručnjak na klupi Riječana.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU