Prinova Rijeke

PETAR MAMIĆ U BIJELOM DRESU ‘Sharbini je bio neugodan, Acostyja najteže čuvati’

Orlando Rivetti

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Imao sam nekoliko opcija, a uvjeren sam da sam odabrao najbolju – »Rijeku«! Želim putem Tomečaka, Kramarića, Pavičića, Capana... – ističe Mamić



RIJEKA Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora HNK »Rijeka«, zahvalan je za novinara i kada zaobilazi istinu… Zadovoljstvo je surađivati s Ivanom. Dvaput sam spomenuo njegovo ime jer sam ga jučer prekrstio u – Marjana.


– Mamić je potpisao na četiri godine i bit će Žuti velika konkurencija – rekao je Mance u uvodu.


Iako je rječiti student ekonomskog fakulteta mogao sam sebe predstaviti…




– Imao sam nekoliko opcija, a uvjeren sam da sam odabrao najbolju – »Rijeku«! Želim putem Tomečaka, Kramarića, Pavičića, Capana… Nisam puno dvojio nakon razgovora s Lukom (Capanom). Mislim da ću se brzo uklopiti u »Rijekin« sustav igre, za mene je to veliki korak u karijeri. »Rijeka« je ozbiljan europski klub. Zbig toga sam odbacio kombinacije s inozemstvom, želio sam igrati HNL. Vjerujem da ću na Rujevici ostaviti trag.


Dokazivanje


Žuta kao konkurent?


– Dugo je ovdje, veoma dobar igrač, doveden sam da mu budem konkurencija. Nadam se dokazivanju na treninzima i utakmicama i da ćemo voditi zanimljivu borbu za poziciju na lijevom boku.


Počeo si u »Dinamu« kao dijete, igrao za »Lokomotivu« i »Inter«, član U-21 reprezentacije, uvijek na lijevom beku?


– Samo po lijevoj strani. U nekoj varijanti igre djelovao sam i na gornjem dijelu terena. Ali po »struci« sam lijevi bočni.


S kojim igračima »Rijeke« je bilo najviše problema?


– Dok sam bio u »Lokomotivi« sa – Sharbinijem, ali i Tomečakom koji se dizao po toj strani terena. Najteže je bilo čuvati Acostyja, na sreću sada smo na istoj strani.


Želje s »Rijekom«?


– Dvostruka kruna! – kao iz topa će Mamić dodajući: – Kroz kvalifikacije izboriti Europsku ligu. To su ciljevi. Vjerujem prije svega u ovu momčad koja ima kvalitetu.


Ekonomija


Studij?


– Redovan sam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Završio sam tri godine, sada sam na četvrtoj, ostavio sam jedan ispit za rujan… Vidjet ćemo. Korak po korak.


Ivan Mance je potvrdio da Anas Sharbini više nije igrač »Rijeke«. Skoro tri godine bio je to samo na papiru i po ugovoru…


Solomon i Ajayi idu u »Inter« na posudbu ili…?


– Više nisu igrači »Rijeke«, s »Interom« smo dogovorili njihov prijelaz u paketu s Puljićem, kojega smo definitivno otkupili, odnosno Mamićem. Svi zadovoljni. Klubovi i igrači.


David Nwolokor?


– Nwolokor je sjajan vratar, bolji od reprezentativnog vratara Nigerije, ali malo je teže plasirati vratara, u HNL-u je samo deset klubova i svi su praktički pokriveni. Naći ćemo mu klub gdje će branti. Pandur će na Rujevici biti treći vratar.


Mladi igrači kojima je istako juniorski staž?


– Potpisali smo ugovor s Vukom, Pandurom, Lepinjicom, Štefuljom i Črnkom. Vuk ide s Čelikovićem na posudbu u »Inter«. Ostali, osim Pandura, negdje će na posudbu.