Peti poraz od Gorice

NASTAVAK CRNOG NIZA Dvorneković iskoristio Prskalov dar i još jednom ogolio slabosti Riječana

Denis Frančišković

Nogometaši Rijeke ponovo su razočarali protiv Gorice/Foto R. BRMALJ

Nogometaši Rijeke ponovo su razočarali protiv Gorice/Foto R. BRMALJ

U sadržajnoj utakmici igrači Gorice limitirali su "bijele" u gotovo svim segmentima igre i još jednom, peti put u nizu svladali Rijeku, drugi put na Rujevici. Sergej Jakirović, gostujući strateg, i dalje je enigma za sastav s Rujevice. Redom je rušio Matjaža Keka, triput Igora Bišćana i sada Simona Rožmana, novog trenera Riječana.



RIJEKA Igrala se druga minuta sudačke nadoknade kad je vratar Riječana Andrej Prskalo loše ispucao loptu ravno do Lovrića, koji se sjurio se po lijevoj strani i majstorski asistirao za usamljenog Dvornekovića koji je sa samo metra ugurao loptu u praznu mrežu – 1:2. Poletjeli su gostujući igrači u zagrljaj jedan drugom, pobacali se po travi… Sasvim zasluženo. U sadržajnoj utakmici limitirali su “bijele” u gotovo svim segmentima igre i još jednom, peti put u nizu svladali Rijeku, drugi put na Rujevici. Sergej Jakirović, gostujući strateg, i dalje je enigma za sastav s Rujevice. Redom je rušio Matjaža Keka, triput Igora Bišćana i sada Simona Rožmana, novog trenera Riječana.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ



Gorica je i u nastavak susreta ušla otvorenog garda, u nekim trenucima zaigrala čak i visoki presing na što Riječani nisu imali pravi odgovor. Rijeka je u nekim trenucima nastavka izgleda nemoćno. A kada je u 50. minuti Lovrić nakon solo prodora tukao iskosa, a Prskalo koji je dotad držao momčad na životu obranio, uslijedili su i prvi zvižduci s s tribina. I bili usmjereni pravo prema Rožmanu koji je odmah reagirao i u igru ubacio Murića. Opasne minute za “bijele” nisu prošle, Muhammed je iskosa ubacio, lopta preletjela obranu i Prskala i pala na vratnicu.




I Jakirović se odlučio za prvu zamjenu te pogodio, Zwolinski je zamijenio Ndiayea te već u prvoj akciji nakon prekida pobjegao Escovalu te iskosa punom nogom matirao Prskala. Lopta je odsjela u gornjem lijevom kutu za novi šok domaćina – 0:1. No, treba reći da je golu prethodilo ubacivanje Čanađijino ubacivanje iza iznenađene riječke obrane nakon sudačkog podbacivanja.



Stadion: HNK Rijeka na Rujevici.  Gledatelja: 4.117. Sudac: Duje Strukan (Split) – 6,5. Strijelci: 0:1 Zwolinski (62′, 1:1 Tomečak (81′), 1:2 Dvorneković (90′). Žuti kartoni: Čelić, Zwolinski, Lovrić (Gorica).  Crveni karton: Smolčić (90′- drugi žuti).


RIJEKA: Prskalo 5,5, Tomečak 6,5, Punčec 5,5, Escoval 5, Smolčić 5, Halilović 5,5, Lončar 6 (od 77′ Lepinjica -), Kvržić 5,5 (od 58′ Murić 5,5), Andrijašević 5,5, Gorgon 5,5 (od 65′ Puljić 5,5), Čolak 5,5.


GORICA: Kahlina 6,5, Muhammed 6,5, Čelić 6,5, Jovičić 6,5, Čabraja 6,5, Marina 6,5 (od 78′ Dvorneković 7), Čanađija 6,5, Hamad 7 (od 83′ Maloča 6,5), Suk 6,5, Lovrić 7, Ndiaye 6 (od 60′ Zwolinski 7).



Tomečakova nada


Igra se potpuno otvorila, Andrijašević pokušao škaricama (67′), na drugoj strani Hamad (75′) ciljao rašlje i dobro istegao Prskala, do sudačke nadoknade najboljeg igrača Rijeke. Ipak, u pomalo igri na sve ili ništa Tomečak je vratio nadu “bijelima” u 81. minuti kada je iskosa pogodio kut Kahline – 1:1. Rijeka je u otvorenom nadmetanju mogla zabiti i preko Čolaka (87′), ali u nadoknadi su samo ogoljene sve slabosti Rijeke kakvu domaći navijači na Rujevici nisu navikli gledati. Gorica je zaslužila sve pohvale…


Rijeka se u prvom poluvremenu nije uspjela nametnuti, naprotiv gosti su igrali sadržajnije i posloženije. U riječkoj igri kao da su bile pokidane niti, lopta se sporo iznosila sa svoje polovice, a napadi bezidejno organizirali na dobro postavljenju obranu gostiju. Velikogoričani su bili brži na većini lopti, u obrani Punčec i Escoval su muku mučili s najisturenijim Ndiayejom, dok je ponajviše “curilo” po lijevoj domaćoj strani. Brzonogi Hamad i Mihammed u nekoliko su navrata lakoćom probili lijevi bok i ubacivali, ali lopte bi uglavnom usporedo s crtom peterca opasno prolazile na drugu stranu. A na njoj je bio ništa manje opasan Lovrić…


Čanađijina šansa


Počelo je prigodom Gorgona (2′) koji je petom pokušao iznenaditi Kahlinu nakon dodavanja Čolaka, ali gostujući čuvar mreže je osujetio lukavu namjeru riječkog kapetana. Minutu kasnije Čanađija, bivši igrač “bijelih”, neočekivano se našao u matnoj poziciji. Ostao je “kao duh” sam na sedam metara, ali je dobro nabačenu loptu poslao glavom blizu Prskala. Izgleda da je i njega iznenadilo kako su ga Punčec i Escoval zaboravili.U 9. minuti poletjela je prva prizemna opasno ubačena lopta, u 12. druga, Nydiaye je tukao glavom s pet metara, Prskalo obranio. Rijeka se malo oslobodila, ali zakazala u kreaciji napadačkih akcija. Nije išlo niti preko bokova, gosti su sve vrlo kvalitetno zatvarali. Najbolja prigoda ipak se ukazala Haliloviću koji je (24′) dugo bio na otvorenom udarcu, pomalo i oklijevao, a onda sa 17 metara mlako tukao pravo u naručje Kahline. Do odmora Gorica je još jednom zaprijetila. I to po istom receptu prizemnog ubačaja, a Ndiaye opet malo zakasnio…
Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ