Petar Mamić

Moramo potvrditi drugo mjesto da možemo mirnije ići na finale Kupa

Denis Frančišković

Petar Mamić/Foto Arhiva NL

Petar Mamić/Foto Arhiva NL

 Osijek igra toplo-hladno. Pobjeđuju bolje, izgubi od slabijih. Ove smo se sezone dobro nosili s njima. Odmor je kratak, ali idemo se postaviti kao favoriti i skupiti još pokoji bod za potvrdu drugog mjesta. Ono je tu, ali moramo ga potvrditi da možemo mirnije ići na finale Kupa - kaže Mamić.



RIJEKA Karavana Prve HT lige ne miruje, nogometaši Rijeke već sutra gostuju u Gradskom vrtu u sklopu derbija 34. kola. Slavonci ove sezone leže Riječanima, u dvije utakmice Rijeka je pobijedila, jedna je završila bez pobjednika. U onoj prvoj domaćoj još u rujnu, dok su za kormilom bili sada već bivši treneri obje momčadi Matjaž Kek i Zoran Zekić, bilo je 1:1. Strijelci Heber i Bočkaj, dva stožerna igrača obje ekipe. Ali i tu se u međuvremenu puno toga promijenilo…


Pod vodstvom Igora Bišćana »bijeli« su potom uoči Božića slavili u gostima 2:1 i odigrali jednu od najboljih ovezonskih partija. Bilo je to vrijeme najboljih izdanja Čolaka koji je bio dvostruki strijelac, dok je za Osječane zabio Šorša.


U nedavnoj utakmici na Rujevici »bijeli« su doslovno razmontirali neprepoznatljive Osječane 3:1 prvijencem Lepinjice te golovima Puljića i Halilovića, dok je poraz ublažio Ejupi. Istina, Osječani su bili u popriličnom šoku, Zekić je momčad iz autobusa nakon utakmice vratio na sastanak u svlačionicu…




Koliko je god Osijek važnija tema, u gradu na Rječini još se prepričava nesadržajni derbi s Dinamom u kojem je Rijeka igrala stidljivo, na pokazavši svoje pravo lice.


– Bila je to dosta tvrda utakmica, a taj jedan bod mogao bi nam dosta značiti. Dinamo je već osigurao naslov, a mi smo pružili dobar otpor prvaku. Mislim da je to bilo pravo zagrijavanje za finale Kupa. Bit će to još bolja utakmica – kaže Petar Mamić. – Trener je htio isprobati neke varijante baš zbog Pule i da možda malo iznenadimo »modre«. Po meni to je izgledalo dosta dobro, Dinamo se nije toliko previše nametnuo. Imamo još dvije utakmice prije toga, možemo još nešto isprobati pa ćemo vidjeti.


Po njemu prigoda je da kompletnija Rijeka u Osijeku dokaže da nije bez veze zaslužila poziciju ovosezonskog doprvaka.


– Osijek igra toplo-hladno. Pobjeđuju bolje, izgubi od slabijih. Ove smo se sezone dobro nosili s njima. Odmor je kratak, ali idemo se postaviti kao favoriti i skupiti još pokoji bod za potvrdu drugog mjesta. Ono je tu, ali moramo ga potvrditi da možemo mirnije ići na finale Kupa – zaključuje Mamić.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU