Rijeka ide Osijeku

Lončar prije Gradskog vrta: ‘Bit će nam danas teže nego s Dinamom. Ali spremni smo poginuti za tri boda’

Denis Frančišković

Osječani su najjači u napadu. Jaki su na lopti, znaju lako napraviti višak i trebat će to zatvoriti. No, vjerujem da će nam se otvoriti i više prostora prema naprijed. Dat ćemo sve od sebe, »poginuti« na travnjaku za tri boda – ističe veznjak Stjepan Lončar



RIJEKA Nogometaši Rijeke nastavljaju mini seriju derbija koji kroje sami vrh ljestvice. Nakon velike pobjede nad Dinamom »bijeli« su gosti trećeplasiranog Osijeka poslije kojeg im slijede dva važna sudara s trenutno drugoplasiranim »lokosima«.


Iz kola u kolo, iz derbija u derbi. Put je to momčadi Igora Bišćana u kojem je cilj više nego jasan, napad na drugo mjesto i što bolje pozicioniranje pred zimsku stanku.


Sudar je to po mnogo čemu sličnih klubova koji su se odlučili za privatizacijski razvojni put na čelu s Ivanom Meštrovićem i Damirom Miškovićem, ljudima koji su umnogome mijenjaju sliku hrvatskog nogometa. U infrastrukturalnom, ali i kvalitetnom smislu. Gledano ovosezonski, domaćini su nešto upečatljiviji, iako samo s bodom prednosti pred današnju utakmicu. Ona posljednja na Rujevici završila je bez pobjednika (1:1) kada je Bočkaj majstorskim udarcem u završnici »poništio« Hebera. Bočkaj je odlučio i posljednju utakmicu u Gradskom vrtu (2:1) u veljači, dok je Rijeka zadnji put na Dravi slavila u veljači prošle godine (3:2) kada je glavninu posla obavio dvostruki strijelac Andrijašević.




Stjepan Lončar, bivši igrač Širokog Brijega, između Rijeke i Osijeka izabrao je baš – Rujevicu.


– U konzultacijama s bivšim igračima Rijeke, Krstanovićem, Zlomislićem, Landekom… odlučio sam se za Rijeku. Mislim da je to bolje rješenje za moj napredak kao mladog igrača. Osim toga tu je bio Kek, sada Bišćan, vrhunski treneri. Sretan sam što je tako ispalo, već sam navikao na Rijeku – kaže Lončar koji je protiv Dinama u paru s Pavičićem odradio lavovski dio posla u neutralizaiciji Ademija i Gojaka u sredini terena.


– Nije bilo baš puno vremena za slavlje, već drugi dan bili smo fokusirani na Osijek. Znamo da je to samo mali pomak prema vrhu i da nas čeka teška utakmica u Gradskom vrtu. Znamo i da je ulog velik, pobjeda bi značila možda drugo mjesto, stvarno visok plasman.


Po Lončaru njegovu momčad danas čeka izuzetno težak ispit. U posljednje vrijeme najteži gostujući.


– Znamo da je Osijek kvalitetna momčad, da su čvrsti straga i da im je teško zabiti gol. S druge strane prema naprijed imaju nekoliko dobrih pojedinaca koji mogu riješiti utakmicu. Osječani su i na Rujevici pokazali koliko su opasni, tako da moramo biti maksimalno oprezni. Po meni, ovo će biti još jača utakmica i derbi nego susret s Dinamom. Naporno smo trenirali minuli tjedan i to želimo danas pretočiti u pobjedu – dodaje Stjepan koji već dugo čeka i svoj pogodak.


– Gdje je Osijek najjači? Po meni – u napadu. Tad su Osječani najjači, jaki na lopti. Znaju lako napraviti višak i trebat će to zatvoriti. No, vjerujem da će nam se otvoriti i više prostora prema naprijed. Dat ćemo sve od sebe, »poginuti« na travnjaku za tri boda – zaključuje Lončar.