Sportski direktor Rijeke

Juričić: ‘Ne vjerujem da igrači miniraju trenera, u krizu upadnemo nakon što ispadnemo iz Europe’

Portal Novilist.hr

Srećko Juričić/Foto V. KARUZA

Srećko Juričić/Foto V. KARUZA

 Ne slažem se s tim miniranjem ili bušenjem. Ne mislim da se to događa s namjerom, odnosno da igrači miniraju trenera. Stvori se takvo stanje u ekipi nakon kojega se misli da igrači bojkotiraju ili miniraju što se iz mojega iskustva rijetko događa. To nije slučaj kod nas - rekao je između ostaloga Juričić u eter Radio Rijeke.



RIJEKA Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke, gostovao je u emisiji Pod stijenama Kantride na Radio Rijeci i pokušao odgovoriti na brojna vruća pitanja koja se nameću nakon teškog poraza od Dinama.


Što se dogodilo protiv Dinama, možete li to objasniti?


– Mogu govoriti kao gledatelj s tribina, ne bih ulazio u stručne stvari, taktike i pojedinačne udjele. Očito je da nas je Dinamo nadigrao na svaki način. Taktički i igrački i da smo zasluženo izgubili. Poraz je težak, nismo se dobro suprostavili tako snažnom Dinamu.




Što je razlog tome, je li trener Rožman postavio preofeanzivnu Rijeku?


– Svaki trener ima svoj način na koji priprema ekipu za utakmicu. Nakon prijašnjih utakmica svi su se žalili da igramo predefanzivno protiv Dinama. Evo sada je preofanzivno. Tako ljudi to promatraju Stvar je na treneru koji mora dovesti ekipu u situaciju da se može suprostaviti svakome.


U Bišćanovu slučaju cilj je opravdao sredstvo?


– Tako je. I nisu bili zadovoljni načinom kako je Rijeka igrala, ali smo svi bili zadovoljni s rezultatom. Mislim, ja sam bio jako zadovoljan, ali takve su bile kritike navijača i recimo medija.


Ovo vam je treći poraz u nizu, prije dvije godine pod Matjažom Kekom je Rijeka imala četiri poraza u nizu, prošla su tri mjeseca od posljednje domaće pobjed? Možda momčad ima strah od Rujevice?


– Posljednjih godina kriza nam počinje nakon ispadanja iz Europe. Nakon toga lošijemo igramo i osvajamo manje bodova, te ekipa ulazi u letargiju i treba nam vremena da počnemo opet igrati kako treba.


Mislite li da će Rožman uspjeti pohvatiti konce?


– Prošlo je dosta vremena od ispadanja i vrijeme je da ekipa počne igrati kako treba. Rožman je mlad, ali ima dovoljno iskustva i trebao bi ekipu spremiti da kriza prođe.


Rožman je imao vremena posložiti momčad, ali očito mu to nije uspjelo?


– Došao je u vrlo delikatnoj situaciji i svakom treneru bi trebalo puno da pohvata konce. Nenadano je otišao trener kojega su svi smatrali dobrim i smatrali su da ne treba otići. Ne mislim da je mjesec i pol dana veliki period za trenera.


Treneri obično donose pozitivan šok svojim dolaskom?


– Pozitivan šok dolazi kada ima lošiji period, međutim Rožman je došao kada je Rijeka pobijedila u Puli i bila u vrhu.


Rožman je rekao da će povući neke poteze idućih dana i da neki igrači nisu dali što su trebali. Jeste li sjeli i razgovarali nakon utakmice?


– Sjeli smo i razgovarali o svemu, međutim kako smo svi bili pod utjecajem bolnog poraza kojemu se nismo nadali nismo željeljli donositi ishitrene odluke. Danas ćemo sjesti i vidjeti kako dalje.


Je li ovo možda pokušaj igrača da miniraju trenera Rožmana?


– Ne slažem se s tim miniranjem ili bušenjem. Ne mislim da se to događa s namjerom, odnosno da igrači miniraju trenera. Stvori se takvo stanje u ekipi nakon kojega se misli da igrači bojkotiraju ili miniraju što se iz mojega iskustva rijetko događa. To nije slučaj kod nas – rekao je između ostaloga Juričić u eter Radio Rijeke.