Prva HNL juniori

Juniori Rijeke i Orijenta 1919 podijelili bodove u ludom gradskom prvoligaškom derbiju

Portal Novilist.hr

Slavlje Krimejčana nakon drugoga pogotka/S. DRECHSLER

Slavlje Krimejčana nakon drugoga pogotka/S. DRECHSLER



RIJEKA Rijeka je nakon dugo vremena dočekala svoju prvoligaški nogometni derbi. Doduše, ne seniorski već – juniorski. Juniori Rijeke su prošle jeseni uvjerljivo slavili na Krimeji, a ove subote u matineji na Rujevici bliže pobjedi bili su igrači Orijenta 1919. Završilo je 2:2, no Krimejčani su nakon prvoga poluvremena vodili 2:0. “Bijeli” su se trgnuli u nastavku, poravnali, a na kraju je pobjeda mogla otići na obje strane.


S obzirom na to da je Rijeka zbog pozicije na ljestvici u ovom sudaru uživala status velikog favorita protiv posljednje momčadi lige jasno je da će se ovaj bod na istočnom dijelu grada doživjeli kao veliki uspjeh i poticaj u nastojanjima da se i dogodine u gradu na Rječini odigraju prvoligaški derbiji u juniorskoj konkurenciji.


Zanimljivo je da boje Orijenta brane čak trojica igrača čije obitelji su dale važne karike slavnih Rijekinih momčadi. Karlov otac Damir Milinović i Lukin otac Danijel Šarić bili su kapetani Rijeke i hrvatski reprezentativci. Mazen Sharbini bratić je Anasa i Ahmada, slavne braće koja su svojevremeno nosila Rijeku prema uspjesima i trofejima.


RIJEKA – ORIJENT 1919 2:2




Igralište HNK Rijeke na Rujevici. Gledatelja: 180. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). Strijelci: 0:1 Zrilić (6′), 0:2 Redžepi (20′). 1:2 Galešić (53′), 2:2 Hodža (55′).4


RIJEKA: Margan (od 83′ Vidović), Antanasković, Galešić, Jelavić, Hodža, Brekalo (od 43′ Bilić), Biškupović, Delibegović, Ajanović, Rovis, Zrilić.


ORIJENT 1919: Benulić, Savić, Bencek, Milinović, Jovanović, Radošević (od 18′ Srzentić), Čandrlić (od 90′ Tešić), Marić (od 85′ Gojak), Zrilić (od 90′ Šarić), Sharbini (od 85′  Pozderac), Redžepi (od 62′ Tomljanović).