Mercato već počeo

Iz Širokog Brijega dolazi talentirani Stjepan Lončar, donijeta odluka o sudbini Valerija Božinova

Orlando Rivetti

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Rijeka je stavila ruke na Stjepana Lončara, veznog igrača, 22 godine starog, novopečeng reprezentativca iz Širokog Brijega. Bio je zainteresiran i Osijek, ali Lončar želi – Rijeku



RIJEKA Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke, za vrijeme zimskih priprema 2016. godine u Dubaiju, imao je kraljevski tretman. Na Bliskom istoku ostavio je dubok trag, 18 godina je bio trener, izbornik četiri reprezentacije, među kojima i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Jedan od prvih klubova u kojima je radio bio FC Al Ittihad Kalba, gdje je proveo četiri godine.


Od jučer novi član sedmerostrukog prvaka UAE, je i Florentin Matei. Rumunj je treću sezonu u dresu HNK Rijeka odrađivao na posudbi u Astri iz Giurgiuna, gdje je u 13 utakmica zabio četiri gola.


Znalac, sjajan tehničar, u Rijeci je uglavnom igrao po lijevoj strani, nije se uspio nametnuti treneru Matjažu Keku, kojemu su draže trkačke kvalitete od maštovitosti igrača. Jednostavno, Matei nije uspio postati dio Kekova mozaika. Pamtit ćemo ga po sjajnom driblingu, slobodnom udarcu… Juričić, odnosno Mateijev menadžer, sigurno nisu podvalili klubu iz Kalbe. Matei je znalac nogometni, ali…




Rijeka se riješila njegove plaće, navodno je bila među boljima, ali i zaradila. Transfer iz Rijeke u Al Ittihad Kalbu težak je 500.000 dolara!


Matei je otišao u UAE, ali to na Rujevici, kažu, nema veze s mogućim dolaskom Ante Ercega iz Al Ahlija. Obje strane žele raskinuti ugovor, a Rijeka je, navodno zaintersirana. Ali…


Nakon Marka Velkovskog iz Vardara i Marija Pavelića iz Rapida, stpera i desnog bočnog, Rijeka je stavila ruke na Stjepana Lončara, veznog igrača, 22 godine starog, novopečeng reprezentativca iz Širokog Brijega. Rijeka ima dobre odnose s klubom iz Širokog Brijega, tamo je na posudbi i Bernard Matić. A igra Damir Zlomislić. Lončar je, kažu dobro upućeni, već blizu Rujevice, samo je pitanje vremena. Bio je zainteresiran i Osijek, ali Lončar želi – Rijeku. Nije zamjena za gotovo sigurni odlazak Bradarića, ali je dobra investicija za »Kekov laboratorij«.


S druge strane traži se klub za Gomelta, bio je na posudbi u Lorci, ali i za Davidsona, koji završava sezonu u Olimpiji. Postoje neke kombinacije. Dok bi se drugi posuđeni igrač Olimpiji, Dario Čanađija, morao vratiti kući. Barem za sada… Neće se vratiti Marin Tomasov iz Astane, klub je od Rijeke otkupio njegov ugovor. Koliko je Rijeka zaradila na Mateiju i Tomasovu, poslovna je tajna. Blizu milijun i pol eura… Puni skuplja roba mogao bi biti Heber, za kojega ima puno upita, ali ne i konkretnih ponuda. Iako se najviše razgovora vodi oko Bradarića… Bonaca je oko odlaska Gorgona.


Potvrđeno je da Valerij Božinov nastavlja svoju »riječku priču«, bez obzira na to što je skupio trideset minuta u dva nastupa. Odradit će još pripreme koji počinju 11. lipnja, otići na torturu u Kranjsku Goru 2. srpnja pa će se vidjeti… Nije, navodno, skup, a sigurno je da je pozitivac i ne »razbija« svlačionicu zbog toga što ne igra. Dapače!


Inače, prijelazni rok službeno počinje 15. srpnja. Rijeka se riješila Mateija, dovela Velkovskog i Pavelića, a sada stiže i Lončar…