Nema straha

IVAN MANCE: Neke ponude smo dosta glatko odbili jer cifre nisu bile kakve smo planirali

Denis Frančišković

Ivan Mance i igrači RIjeke vraćaju se u Umag/D. ŠKOMRLJ

Ivan Mance i igrači RIjeke vraćaju se u Umag/D. ŠKOMRLJ

Prijelazni rok je svojevrsno živo biće i neke stvari se preko noći mogu promijeniti i otići nekom, sasvim drugačijem smjeru  - kaže Mance.



RIJEKA Nogometaši Rijeke nakon dvodnevnog odmora već se danas vraćaju u svoju istrsku bazu u Umagu u kojoj će boraviti do petka i pritom odigrati još jednu pripremnu utakmicu s kranjskim Triglavom ove srijede. Odmah po povratku na Rujevicu u subotu (15 sati) je zakazana generalka s Olimpijom i uvod u posljednji tjedan priprema uoči početka prvenstva i gostovanja kod Lokomotive.


Umaškim pripremama nozočile su i jake klupske snage, od dopredsjednika kluba Deana Šćulca do prvih sportskih operativaca, sportskog direktora Srećka Juričića i njegovog zamjenika Ivana Mancea. U Umagu je sve išlo uobičajenim tijekom, momčad je odradila dosad najteži dio priprema i odigrala dvije utakmice, a sad slijedi uigravanje linija i podizanje automatizama u igri. Treba baciti finu glazuru na sve dobro učinjeno i u hodu ispravljati pogreške. Uostalom, ne kaže bez veze Aleš Kačičnik, Rožmanov pomoćnik, kako se svaki igrač mora dignuti za postotak, dva, čime bi se i cijela momčad digla za željenih dvadesetak posto.


– Pripreme teku uobičajeno, oscijalacije su normalne i još je teško dobiti pravu sliku momčadi. No, vidljiva je ideja koju trener ima, a igrači je sve više prihvaćaju i mislim da idemo u dobrom smjeru – kaže Ivan Mance i nastavlja: – Raduje i dobra atmosfera, sve prolazi u dobrom duhu i štimungu i nema značajnijih problema s povredama. Sve je onako kako smo željeli i planirali za ove pripreme.




Uobičajeno, ovo je i vrijeme kada i podosta kuloarskih nagađanja i špekulacija. Što kaže konkretni zakoni ponude i potražnje?


– Dosta je razgovora, a bilo je i nekih ponuda. Neke smo dosta glatko odbili jer cifre nisu bile kakve smo planirali. Prijelazni rok je svojevrsno živo biće i neke stvari se preko noći mogu promijeniti i otići nekom, sasvim drugačijem smjeru. To ćemo moći analizirati kad se sve okonča. Nadamo se da ćemo moći regirati na pravi način. To je uvijek posebno zanimljivo, ali situacija se neprestano mijenja. U jednom trenutku imamo nekoliko rješenja po poziciji, a onda, ako prekasno ostanemo bez svog igrača, vrlo je vjerojatno da su ti igrači koje smo planirali dovesti već potpisali za neki drugi klub. To je u biti i najveći problem – tvrdi Mance.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU