Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Odlazi iz Rijeke

video IGOR BIŠĆAN: Tko god dođe, neće mu zasigurno biti više stalo do kluba nego što je to bilo meni

Igor Bišćan/D. ŠKOMRLJ
Igor Bišćan/D. ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 22. rujan 2019. u 21:38 2019-09-22T21:38:00+02:00

Reakcija mojih igrača najbolji je odgovor na na sve ove medijske natpise i komentare da je momčad meni i ja momčadi okrenula leđa - rekao je Bišćan

RIJEKA Igor Bišćan po posljednjem sučevom zvižduku na Drosini spustio se među igrače na travnjak i sa svakim se posebno pozdravio i izgrlio. Emocije su očito učinile svoje. Posebno na press konferenciji nakon susreta kad je govorio drhtavim glasom u kojem se osjetila gorčina i tuga.

Vjerojatno nije ni u snu očekivao ovakav rastanak s klubom u kojem mu nije bilo lako raditi, ali s kojim se toliko zbližio da ga nije uspio otjerati ni nenaklonost najvjernijih navijača od početka i izostanak podrške u svim domaćim utakmicama. Iščitavajući njegove riječi "otjerali" su ga negativni napisi i cjelokupna atmosfera koja se u posljednje vrijeme stvorila oko kluba.

Zaredala je kriza remija, siromašna berba bodova, a i negativna vibra iz svlačionice u kojem je izjava jednog igrača nakon utakmice s Hajdukom poprilično potresla klupsko ozračje.

A Bišćan je veliki emotivac, neovisno što mislili oni koji ga se sjećaju samo iz mladenačkih, buntovničkih dana.

- Reakcija mojih igrača na ovoj utakmici najbolji je odgovor na na sve ove medijske natpise i komentare da je momčad meni i ja momčadi okrenio leđa. Hvala im na tome, hvala im na svemu što su napravili za mene. Ovo je bila moja zadnja utakmica na klupi Rijeke - ustvrdio je Bišćan u jednom dahu i nastavio:

- Jednostavno čovjek se u jednom trenutku zasiti od nekih stvari i shvati da sreću treba potražiti negdje drugdje.
Sada već bivši trener "bijelih" dotaknuo se i nekih stvari koje se znakovito tiču klupske logistike. Dojam je da je više očekivao od klupske operative kad je u pitanju roster igrača.

- Znate u kakvoj situaciji sam preuzeo momčad i što je sve pratilo moj rad. Nisu to bili normalni uvjeti za rad, niti blizu toga, a mi smo se svjedno trudili, dali sve od sebe i ponašali se tako. I uspjevali smo, naravno uz veliku, najveću podršku naših igrača napraviti i neke velike stvari. No, ni to nije bilo dovoljno. Ništa nije bilo dovoljno. I u toj situaciji kad klub ne može funkcionirati normalno automatski ni momčad ne može funkcionirati normalno.

Stalno se vraćamo u neku negativu, u situaciji kad je rezultat imperativ i kad bi svi trebali biti kao jedno da bi ispunjavali zahtjeve i ambicije koje su visoke.

No, to se promijenilo u odnosu na nekad kad je Rijeka mogla kupovati beka za jednu utakmicu. Sad je to jednostavno drugačije i onda moramo biti svi jedno. Mi smo to bili i na kraju krajeva ja sam odlučio da netko to mora presjeći - dodao je Bišćan.
Nakon 348 dana na klupi Rijeke zahvalio je svima s kojima je surađivao i znakovito naglasio kako mu je itekako bilo stalo do Rijeke.

- Još jednom se zahvaljujem svima koji su vjerovali u nas, koji su nam bili podrška. Naravno moram se zahvaliti i na povjerenju predsjedniku. Ponavljam, najveća zahvala ide mojim suradnicima i mojim sada već bivšim igračima. Želim im svu sreću i da u budućnosti dobiju nekog kome je stalo onoliko koliko i meni.

Sasvim sigurno taj koji dođe i tko god bio neće mu zasigurno biti više do kluba nego što je to bilo meni. I koliko sam ja držao do kluba. Možda isto, ali više sigurno ne. To je sve - zaključio je Bišćan i otišao.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze