Presica uoči Gorice

IGOR BIŠĆAN: Taman smo se složili, a onda nas je stigla velika nesreća – Gorgonova ozljeda

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Čolak bi mogao biti u kadru, a koliko će nastupiti... Ne previše. Ali i to je OK i nešto pozitivno u cijeloj situaciji - rekao je Bišćan.



RIJEKA Trener Rijeke Igor Bišćan i veznjak Domagoj Pavičić izašli su ispred novinara na Rujevici uoči sutrašnjeg prvenstvenog gostovanja kod Gorice.


– Vrlo kratko: pred nama je još jedna zahtjevna utakmica u nizu protiv vrlo čvrste ekipe – započeo je Bišćan. – Manje-više se može očekivati da ćemo morati biti raspoloženi za borbu, a onda i jako pametni i svjesni uvjeta i protivnika koji nas čeka. Na kraju ćemo morati biti i kvalitetni jer ćemo teško bez raspoloženog veće dijela momčadi moći računati da ćemo doći do nečega. Treća utakmica u nizu je otegnotna okolnost za nas jer nismo mogli puno rotirati. Vjerujem u svoje dečke koji su više puta pokazali da se mogu prilagoditi protivniku. Idemo po dobar rezultat.


Kakva je situacija s Gorgonom?




– Nije dobro, zglob je jako natekao i naravno da neće konkurirati za momčadi, a koliko dugo ga nećemo imati saznat ćemo sutra kada će napraviti magnet. Šteta, velika nesreća jer počeli smo se kompletirati i slagati i naravno da je njegov izostanak veliki hendikep za nas.


Ostale ozljede?


– Nema promjena. Čolak bi mogao biti u kadru, a koliko će nastupiti… Ne previše. Ali i to je OK i nešto pozitivno u cijeloj situaciji.


Je li Lepinjica sve bliže standardnoj postavi, odnosno ulozi prvotimca?


– Je! Sasvim sigurno. Zaslužuje da se o njemu ozbilino razmišlja u kontekstu sastavljanja momčadi i to je sve što ću za sada reći. Pozitivno je da imamo po broju i profilu takvog igrača u veznom redu.


Dvaput ste ove sezone izgubili od Gorice, je ste li nešto naučili na zadnjem porazu?


– Sasvim sigurno to trebao biti dodatni motivi i upozorenje. Sigurno da ćemo se dobro pripremiti. Poznajemo se međusobno i sada je pitanje momenta i utakmice koliko ćemo moći ispuniti od zacrtanog plana. Ako ne budemo dovoljno spremni odgovoriti onda ćemo imati problema. 


S Gorgonom na lijevom krilu je puno lakše Petru Mamiću u fazi obrane?


– To sam rekao malo prije, kompletirali smo se i pronađene su neke pozicije za neke igrače. E sad koje su opcije umjesto Gorgona… Imamo Acostyja, Bušnju…, pa neke varijante za druge taktičke varijante. Trebat ćemo razmisliti i donijeti odluku.


Ostali ste u posljednjim susretima dosljednji novom rasporedu 4-3-3 ili 4-1-4-1 koji  se pokazao dobrim?


– To se dobrim pokazuje s obzirom na profil igrača s kojim raspolažemo – rekao je između ostaloga trener Rijeke.