Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. veljače 2020.
Hrvoje Smolčić

Galović je vrhunski igrač, vjerujem da ćemo ispuniti sve ono što se od nas traži

Hrvoje Smolčić/Foto Arhiva NL
Hrvoje Smolčić/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 21. siječanj 2020. u 8:56 2020-01-21T08:56:00+01:00

Galović se pokazao već do sada kao kvalitetan igrač i dobro se uklopio - tvrdi Smolčić

RIJEKA Struka i uprava Rijeke su odlučili. Od prošle godine gorući problem »bijelih« nakon niza neuspješnih potraga riješit će se iz vlastitih kapaciteta. Mjesto lijevog beka prepušteno je Hrvoju Smolčiću i Danielu Štefulju i njihovoj međusobnoj konkurenciji. Tržište je po pitanju ove pozicije poprilično siromašno za hrvatske prilike, a za nešto više treba i puno više novaca. I tu prestaje svaka priča iz Rijekine perspektive.

Devetnaestogodišnjak iz Gospića i dvadesetogodišnjak iz Čakovca tako su prva rješenja za obrambenu varijantu lijevog boka nakon prvotnog odlaska Žute potom i Mamića te krpanje pozicije Tomečakom i ponekad Raspopovićem. Smolčić se pomalo ustalio solidnim partijama pred kraj godine, dobio na sigurnosti i stabilnosti, a Štefulj je vraćen s posudbe iz Varaždina gdje je skupio 13 prvoligaških nastupa. Riječ je o dva poprilično različita profila igrača, Hrvoje puno više pozornosti polaže obrani, brzonogi Daniel moguće je rješenje i za lijevo krilo, više je napadački orijentiran.

- Zasad smo ispunili sve što je trener zacrtao, korektno smo odradili tri utakmice u kojima smo svi imali pred sobom neke svoje zahtjeve u igri. Sve ide svojim tijekom - kaže Smolčić. - Najteži dio priprema je iza nas, sada slijedi onaj malo lakši dio. Osobno sam zadovoljan svojim stanjem i formom, a i dobio sam dobru minutažu u ovim utakmicama. Potpuno sam se prilagodio svojoj novoj poziciji, zadovoljan sam, a nadam se da je i stožer.

Smolčić je u novonastaloj situaciji jedan od prvih suigrača Nine Galovića koji je igrao na mjestu lijevog stopera.

- Igrali smo zajedno u dvije utakmice i već sada se vidi da je Nino vrhunski igrač i prava osoba van terena. Meni je s njim super igrati, dobro se razumijemo u igri, a vjerujem da ćemo uspjeti ispuniti sve ono što se od nas traži u tom segmentu momčadi. Galović se pokazao već do sada kao kvalitetan igrač i dobro se uklopio.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma