Na porazima se uči...

Franko Andrijašević: “Protiv Dinama ćemo morati promijeniti neke stvari”

Denis Frančišković

Franko Andrijašević/Foto V. KARUZA

Franko Andrijašević/Foto V. KARUZA

Odigrati tako slabo drugo poluvrijeme nakon onako dobrog prvog stvarno je da se čovjek malo zapita. Imali smo analizu i još ćemo analizirati. Što se mene tiče, taj posrtaj je bio više stvar glave - kaže Franko Andrijašević



RIJEKA Bolni osječki posrtaj pomalo pada u zaborav, nogometaši Rijeke potpuno su fokusirani na nedjelju i ono što ih čeka na Rujevici. A čeka ih lider Dinamo iz kojeg je također frustrirajuća utakmica u kojoj je, kao i »bijeli« i Gradskom vrtu, imao sve u svojim rukama protiv Šahtara da bi se u nadoknadi rasplinuli snovi »modre« momčadi.


I Rijeka i Dinamo tako na neki način svoju jubilarnu stotu međusobnu utakmicu u Hrvatskoj dočekuju poprilično ranjeni. I to ponajviše na psihološkom planu. A lijek za takve faze kroz koje prije ili kasnije prolazi svaka momčad su samo pobjede. A kad igraju Rijeka i Dinamo, posljednjih godina dvije najbolje hrvatske momčadi, sve je moguće.


– Iskreno, nisam gledao Dinamo, imao sam nešto ranije dogovoreno. No, pročitao sam što se dogodilo i popratio komentare. Eto, baš šteta što dečki nisu na kraju uspjeli pobijediti. S tom pobjedom bi sigurno bili drugi. No, to samo pokazuje koliko je nogomet nepredvidiv. Stvarno šteta. To je naš hrvatski klub na međunarodnoj sceni i normalno je da mu želimo sve najbolje – kaže Franko Andrijašević, Rijekin golgeter, bivši igrač i »bijelih« i »modrih« od kojeg se na Rujevici jako puno očekuje. Franko je dobro startao u povratničkim utakmicama, dojam je, odigrao na svježinu, a onda se cijela momčad uklopila u sivilo.




– Vidjeli smo dosta velikih preokreta posljednjih dana. Nešto slično kao nama u Gradskom vrtu dogodilo se i jednom Interu protiv Borussije. Samo razlika je na koji se način to dogodilo Dinamu i nama. Problem je što mi drugo poluvrijeme očito nismo izašli na teren. Odigrati tako slabo drugo poluvrijeme nakon onako dobrog prvog stvarno je da se čovjek malo zapita. Imali smo analizu i još ćemo analizirati. Što se mene tiče, taj posrtaj je bio više stvar glave. Moramo svi skupa jednostavno promijeniti taj sklop u glavi da nam se ovakve stvari više ne događaju. Ovo nije prva utakmica da nam se događa da drugo poluvrijeme nismo kako treba. Primjerice protiv Hajduka, ali bilo je tu još takvih utakmica. Događa se to potpuno neočekivano. Morat ćemo zato neke stvari promijeniti, možda čak i način razmišljanja. Nadam se da smo dovoljno pametni da naučimo nešto iz ovog posljednjeg poraza – dodaje Andrijašević.


Problem psihe


Najbolje prvo ovosezonsko i najgore drugo poluvrijeme. Rijekine, ali i druge simpatizere najviše su iznenadile tako velike amplitude i oscilacije što se momčadi poput Rijeke nikako ne bi smjelo događati.


– Baš smo komentirali nakon utakmice kako nam nikad nije bilo lakše igrati u Osijeku kao u prvom dijelu. Imali smo kontrolu, igrali, bili visoko postavljeni… Nismo igrali baš neki veliki presing, ali nismo se povlačili. Puno bolje bismo prošli samo da smo se malo bolje postavili. Jednostavno, mislim da je tu problem u psihi nas igrača. Čuo sam da su se i ranije događale slične stvari dok još nisam došao u Rijeku. To su stvari u kojima toliko važna nije ni sprema. Istina, i kod nje nam u nekim situacijama nedostaje nekih desetak posto. No, nikako nismo smjeli doći u »zagrljaj« Prskalu i čekati. Pogledali smo golove i praktički kod svakog dobivenog imali smo igrača ili dva više u šesnaestercu – smatra Franko i priznaje da je očekivano bilo nelagode nakon takvog jednog posrtaja. Pa i tuge…


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU