Rastanak od bijelog dresa

Dario Župarić: Žao mi je što odlazim, u Rijeci sam proveo tri prekrasne godine

Ivana Vaupotić

Dario Župarić / Foto: V. ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL

Dario Župarić / Foto: V. ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL

Ugovor s Rijekom mi traje do ljeta, a htio sam da klub barem vrati ono što je uloženo u mene, kaže stoper iz šampionske generacije



ZAGREB – Derbi s Dinamom označio je i zadnju utakmicu Darija Župarića u bijelom dresu. Iza ovog 27-godišnjeg stopera ostalo je 117 nastupa i pet postignutih golova za Rijeku, a iduća postaja je američki klub, zvan Portland Timbers.


– Ovih 3:0 za Dinamo ne govori o pravom stanju na terenu. No, to je njihova kvaliteta. Oni su u stanju zabiti tri gola i kada nisu na najvišoj razini – kaže Župarić.


Kakve su emocije na rastanku s Rijekom?




– Žao mi je što napuštam sve ovo, ali ugovor s Rijekom mi traje do ljeta, a htio sam da klub barem vrati ono što je uloženo u mene. U Rijeci sam proveo tri prekrasne godine i samo se mogu zahvaliti svima. Stvarno mi je bilo lijepo i nezaboravno. Ovdje sam osvojio prvenstvo i dva Kupa, a to su mi prvi trofeji u karijeri. Nadam se da će Rijeka na proljeće osvojiti drugo mjesto i ući u kvalifikacije Lige prvaka.


Namjeravate li potegnuti rundu za suigrače iz Rijeke?


– Potegnemo mi rundu svako malo, pa nema potrebe da bude još jedna posebna ha, ha… Nedavno smo imali feštu, nakon pobjede na Poljudu. Stvarno smo prava klapa. Kada nam je bilo teško, skupili smo se i izašli svi zajedno. Mislim da nas je i to djelomično dignulo.


Suigrači su vam, uz klupsku logistiku, napravili oproštajni video, u kojem vas zezaju zbog frizure i poručuju da ste drvo. Jeste li im zahvalili?


– Ha, ha… Ma, mi se stalno međusobno zafrkavamo i volimo se šaliti na svoj račun. Tu foru s kosom je započeo Prskalo. On je prvi oćelavio pa onda zeza nas koji ćelavimo već neko vrijeme, ali još se ne damo, ha, ha…. Prki već skuplja autobus za Tursku i želi me tamo ubaciti prije vremena. A ovo za drvo… U našoj ekipi ovi što igraju naprijed za nas u obrani kažu da smo drva. Kao, mi ništa ne znamo, a oni sve znaju.


Budući da se riječ timber u engleskom jeziku koristi za drvo, s te strane je vaš novi klub pun pogodak?


– Ima tu neke simbolike, ha, ha… Vidio sam da u Portlandu imaju čovjeka koji nakon pobjede pili drva pokraj terena i slaže panjeve. Jedva čekam da to vidim uživo. Bit će mi malo smiješno, ali, u jednu ruku, i drago.