Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Budućnost na "čizmi"

BOMBA Talijani odmah žele Lepinjicu: Ide na kaljenje u Udine, ali pravo odredište je - Juventus?

BOMBA Talijani odmah žele Lepinjicu: Ide na kaljenje u Udine, ali pravo odredište je - Juventus?
BOMBA Talijani odmah žele Lepinjicu: Ide na kaljenje u Udine, ali pravo odredište je - Juventus?
Autor:
Objavljeno: 26. travanj 2019. u 10:49 2019-04-26T10:49:04+02:00

Lepinjicu je navodno prvi otkrio Roberto Marta, poznati talijanski »lovac na talente« na privremenom radu u Atalanti. Nije Marta Lepinjicu preporučio Udineseu, ali je navodno dao »mig« svojim bivšim poslodavcima u Juventusu

Još uvijek neslužbena informacija glasi: Udinese je vrlo zainteresiran za prvotimca Rijeka Ivana Lepinjicu i spreman je za stasitog devetnaestogodišnjeg veznog igrača već ovoga ljeta izdvojiti 3,8 milijuna eura (bez obzira što se cijena već u začetku »pumpa« do pet ili šest milijuna eura).

– Lepinjica je svojim igrama skrenuo pozornost velikog broja klubova, između ostalog i iz Italije. Na meti je velikog broja skauta, ali u ovom trenutku ne želim ulaziti dublje u priče o njegovom odlasku iz Rijeke. Uostalom, on je u potpunosti koncentriran na važne utakmice koje slijede u završnici sezone – rekao je zamjenik sportskog direktora HNK-a Rijeka, Ivan Mance.

Priča u svakom slučaju pije vodu. Talijanski prvoligaš, koji još uvijek muku muči s ostankom u Seriji A, prodao je najboljeg igrača De Paula Interu za 25 milijuna eura pa kupovina nadarenog riječkog veznjaka ne predstavlja osobit financijski prijepor. U kontekstu Lepinjičine budućnosti pritom je sasvim nevažno hoće li u Udinama završiti kao posuđeni igrač engleskoga premierligaša Watforda, još jednoga kluba u vlasništvu slavne obitelji Pozzo. Otac Giampolo službeno je vlasnik Udinesea, sin Gino vlasnik Watforda. Jedna je druga priča o Lepinjičinom odlasku na »čizmu« puno intrigantnija.

Lepinjicu je navodno prvi otkrio Roberto Marta, poznati talijanski »lovac na talente« na privremenom radu u Atalanti, koja u ovom trenutku ne traži takav profil igrača. Naravni da Marta nije Lepinjicu preporučio Udineseu, ali je navodno dao »mig« svojim bivšim poslodavcima u Juventusu, koji u ovom trenutku u njemu ne vide potencijal za prvu momčad, ali ga žele imati na radaru i pratiti njegov igrački razvoj. Prema takvim saznanjima, Lepinjica će se, u suradnji s poslovnim partnerima iz Udina, kaliti na Friuliju i u dogledno vrijeme eventualno postati igrač Juventusa. 

*** Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.