Represija

ARMADA NA UDARU Navijači tvrde: ‘Dolaze nam optužni prijedlozi zbog polijevanja pivom na tribini’

Ivan Volarić

Foto Damir ŠKOMRLJ

Foto Damir ŠKOMRLJ

Netko se očito odlučio ozbiljno obračunati s tim fenomenom koji obično prati svaki pogodak »Rijeke« u trenucima euforije



Incidenti na Dugopolju uoči Jadranskog derbija mogli bi dobiti i svoj sudski epilog.


PU Splitska podnijela je optužne prijedloge (zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira) za 96 navijača »Rijeke« koje je zatekla na mjestu tučnjave iako je sudeći prema dostupnim video materijalima u incidentu sudjelovalo maksimalno 20-ak osoba.


Usput, u Rijeku je vraćeno i pedesetak navijača koji su naknadno stigli na Dugopolje i nisu mogli ni na koji način sudjelovati u sukobu. Sve to jasno sugerira da ovoga puta netko u PU Splitskoj nije dobro obavio svoj posao, barem ne u dijelu prihvata i prepraćivanja navijača.




Iz riječkih navijačkih redova stiže informacija i kako su navijačima masovno počeli dolaziti optužni prijedlozi zbog »bacanja plastičnih čaša (s pivom)« po gledateljskom prostoru. Netko se očito odlučio ozbiljno obračunati s tim fenomenom koji obično prati svaki pogodak »Rijeke« u trenucima euforije.