Fokus na AEK-u

ALEXANDER GORGON ‘Možda i ove sezone možemo napraviti nešto posebno, ali na drugačiji način’

Ivan Volarić

Za sve nas je bilo važno da smo postigli dosta pogodaka. Ne događa se svaki tjedan da nekoj momčadi zabiješ sedam golova, to je odlično za samopouzdanje, pogotovo kada se takvo što dogodi nekoliko dana uoči važne utakmice kakva nas očekuje u Europskoj ligi – kaže Gorgon



RIJEKA – Nekoliko trenutaka nakon što su igrači »Rijeke« pozdravili svoje navijače na sve tri tribine na travnjaku se vratio Alexander Gorgon. U sigurnom tatinom zagrljaju stisnula se kćerka Mila, a sin Mateo krenuo je očevim stopama udarati po lopti uz adekvatnu reakciju navijača sa zapadne tribine. Ponosni otac uživao je sa svojim najmilijima u trenucima za pamćenje. Postigao je protiv Vinkovčana svoj prvi riječki »hat trick«, a ekonom Rustem Gashi ostao bez jedne lopte. Mateo će je ubuduće naganjati po dnevnom boravku u njihovu domu u Kostreni. Alexander je pred novinare izašao s loptom u rukama, uspomenom na prvu »tripletu« u dresu »Rijeke«.


– Moj suvenir za prvi »hat-trick« s »Rijekom«, ali i prvi u karijeri uopće – objašnjavao je Gorgon nakon utakmice. – Trebalo mi je nešto što će me sjećati na ovu utakmicu i veliku pobjedu što smo ostvarili.


Nećete samo vi posebno pamtiti ovu utakmicu već i vaši »klinci«?




– Hoće, ali samo do vatrometa! Buka ih je malo prestrašila…


Lijepi trenuci


Sina Matea s druge strane nije nimalo impresionirala bučna podrška s tribina koja je pratila svaki njegov dodir s loptom uoči vatrometa?


– Da, lijep trenutak mislim da je i on uživao i drago mi je što je mogao barem malo osjetiti tu atmosferu.


Utakmica je bila poput prometna jednosmjernom ulicom, svi putevi vodili su prema gostujućim vratima?


– Uvijek je lakše kada postigneš rani pogodak ili dva kao što smo mi to napravili protiv »Cibalije«.


Postigli ste tri pogotka što je dobra najava za susret protiv AEK-a u četvrtak?


– Naravno, ali ne samo za mene već i za cijelu momčad. Za sve nas je bilo važno da smo postigli dosta pogodaka, da smo napravili dobar posao. Ne događa se svaki tjedan da nekoj momčadi zabiješ sedam golova, to je odlično za samopouzdanje, pogotovo kada se takvo što dogodi nekoliko dana uoči važne utakmice kakva nas očekuje u Europskoj ligi.


AEK druga priča


Djelovali ste razigrano, stvorili puno dobrih akcija, postigli dosta atraktivnih golova?


– Naravno da želimo ponoviti ovakvu utakmicu, ali uz svo poštovanje suparniku »Cibalia« ipak nije jedna od jačih momčadi. AEK je jedna druga priča, to je momčad drugog kalibra i vidjet ćemo koliko će nam dozvoliti da igramo našim načinom igre.


Koliko ste upoznati s kvalitetama AEK-a?


– Priprema za idućeg suparnika počinje tri ili četiri dana ranije. Kao i uvijek, do sada smo razmišljali samo o »Cibaliji«, od ponedjeljka je fokus na AEK-u.


Očekuje vas vjerojatno slična utakmica kao i protiv »Olympiakosa«?


– Mislim da su to slične momčadi, barem sam takve informacije dobio on ljudi koji ih prate. Opasni su, dobra su momčad i sigurno ćemo morati odigrati odličnu utakmicu da ostvarimo rezultat koji priželjkujemo.


Europsko proljeće


Ali i »Rijeku« će se nešto pitati i vi imate svoje ambicije u EL?


– Naravno, naš bi cilj trebao biti boriti se za drugo mjesto u skupini. Ako ćemo iskreno »Milan« je iz neke druge dimenzije, kada pogledamo koliko su milijuna potrošili da bi sastavili momčad koju imaju jasno je da su za klasu bolji, ali za »Rijeku« drugo mjesto mora biti cilj.


Momčad se osjetno promijenila posljednjih mjeseci?


– Istina, ali to je »Rijeka«. Svake sezone se događa nešto novo. Moram reći da sam pozitivno iznenađen što je ovoliko igrača ostalo od prošle sezone, mislio sam da će biti i više odlazaka, ali mislim da možemo biti zadovoljni onime što imamo.


Može li ova momčad, rezultatski, biti na razini prošlosezonske?


– Teško je reći. Prošla sezona je bila stvarno posebna, puno se stvari posložilo na savršen način. Sada smo na početku, novi igrači se moraju prilagoditi, dug je još put do kraja. Ali tko zna, možda ove sezone možemo napraviti nešto posebno na jedan drugi način.


Pobjeda od 7:0 snažna je poruka konkurenciji, »Dinamu«, »Hajduku« i »Osijeku«?


– Ne gledam na to na taj način, niti da je to neko pokazivanje mišića preko rezultata. Važno je da kroz utakmice sami sebe nagradimo za ono što radimo kroz tjedan, a kada postigneš sedam golova onda znaš da si dobro radio i da ideš dobrim putem. To je ono što nam daje optimizam za sve što slijedi – rekao je austrijski topnik i vodeći klupski strijelac u prvenstvu s pet pogodaka (ukupno šest kao i Gavranović…).