NBA

U reprizi finala opet slavio Golden State

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters



OAKLAND – U sinoćnoj reprizi NBA finala Golden State Warriors Stephena Curryja su opet bili bolji od Cleveland Cavaliersa LeBrona Jamesa sa 89-83. 


Golden State je predvodio Draymond Green sa 22 pogotka i 15 skokova, dok je Curry zabio 19 za pobjedu Warriorsa koji sada imaju omjer pobjeda i poraza 28-1.  Klay Thompson je dodao 18 koševa za Warriorse koji su ograničili Cavaliers na 32 posto šuta.  Kod Clevelanda najbolji je bio James koji je zabio 25 koševa. Ovim porazom je prekinut niz od šest pobjeda za Cavalierse. Warriorsi su stvorili prednost od 10 koševa na polovici zadnje četvrtine polaganjem Greena i šutom Thompsona, ali je onda James odgovorio s dva zakucavanja i blokom Thompsona i Cavaliersi su došli na 81-77  nešto više od dvije minute do kraja. Nakon toga je James promašio dva bacanja, a Curry pogodio dva polaganja prije nego je J.R. Smith zabio tricu i rezultat je nešto manje od minutu do kraja bio 85-80 za Golden State.


Miami Heat je nakon produžetka pobijedio New Orleans Pelicanse sa 94-88, a Chris Bosh je za slavlje svoje momčadi zabio 30 koševa i ugrabio 10 skokova. Dwyane Wade je ubacio 19 koševa.  Bosh i Wade su zajedno zabili 13 od Miamijevih 16 koševa u produžetku. Hassan Whiteside je upisao 17 skokova za Miami u manje od 25 minuta koliko je igrao. Anthony Davis, kojem je ovo bio Božićni debi za Pelicanse, zabio je 29 koševa uz 15 skokova i četiri asistencije i četiri ukradene lopte. Ryan Anderson je dodao 18 koševa, a Eric Gordon je utakmicu završio sa 16 koševa. Chicago Bulls su nakon tri uzastopna poraza stigli do pobjede do koje ih je odveo Jimmy Butler sa 23 postignuta pogotka. Sinoć su sa 105-96 bili bolji od Oklahoma City Thundera. Pau Gasol je dodao 21 koš i 13 skokova. Bullsi su nadskakali drugu momćčad NBA u skokovima sa 53-48. Derrick Rose je dodao 19 koševa, a Taj 13 i 10 skokova. Chicago je ograničio Thunder na 38.5 posto šuta. U redovima Oklahoma Cityja najistaknutiji je bio Kevin Durant sa 29 koševa i devet skokova, dok je Russell Westbrook ubacio 26 uz osam skokova i sedam asistencija.Houston Rocketsi su odigrali najbolju utakmkicu ove sezone pobijedivši sinoć sa 88-84 San Antonio Spurse. James Harden je zabio 20 koševa, a Rocketsi su sjajnom obranom ograničili San Antonio na najmnaje koševa ove sezone. 


Kawhi Leonard je predvodio San Antonio sa također 20 koševa


U gradskom derbioju Clippersi su bili bolji od Lakersa sa 94-84. Chris Paul je zabio 23 koša za pobjedu uz šest asistencija. Kobe Bryant je za Lakerse zabio 12 u svojoj 26. Božićnoj utakmici bio na klupi. Clippersi su nakon tri četvrtine vodili sa 28 koševa (85-57), a onda su se Lakersi probudili i nadigrali Clipperse sa 27-9. Julius Randle je u manje od tri minute zabio devet koševa za Lakerse, a Clippersi su promašili 15 od svojih prvih 18 šuteva u zadnjem dijelu utakmice. 


Lakersi su došli na 89-82 četiri minute do kraja, ali tada su se Clippersi odvojili zahvaljujući tricom Wesleya Johnsona i Paulovim šutem.