NBA liga

Sudar Jamesa i Rosea: Bullsi pobijedili Cavse

Hina

Reuters

Reuters



CHICAGO – Zbog nadolazećeg All Stars vikenda na programu NBA lige bila je samo jedna utakmica u kojoj su Chicago Bullsi pobijedili Cleveland Cavalierse 113-98 zadržavši vodstvo u diviziji Central i ukupno treće mjesto na Istoku.


Bio je to sudar dvojice sjajnih šutera LeBrona Jamesa i Derricka Rosea. Na koncu je James bio uspješniji, no pobjeda je pripala Roseu. Bullsi su dobili sve četiri dionice igre za uvjerljivih +15 koševa viška.


Domaćine je do 34. pobjede sezone predvodio Rose sa 30 koševa i sedam skokova, Tony Snell je dodao 22 koša, a Pau Gasol 18 koševa, 10 skokova i šest asistencija. Španjolcu je to bio 14. uzastopni ‘double-double’ što je najduža serija u klubu nakon što je Michaelu Jordanu to uspjelo 15 utakmica u nizu u sezoni 1988-89.




»Jednostavno čekam na svoju igru. Strpljiv sam s loptom. Ne forsiram, već pokušavam pročitati suparničku obranu. Protiv Cavsa mi je to išlo dobro,« kazao je Rose.


Kod gostiju najefikasniji je bio James sa 31 košem, pet skokova i četiri asistencije, ali i osam izgubljenih lopti. Kyrie Irving je dodao 17 koševa, šest skokova i sedam asistencija, a Timofej Mozgov 13 koševa i 11 skokova.


U noći s petka na subotu su još dvije utakmice. Sastaju se Oklahoma City – Dallas, te LA Clippersi – San Antonio, a zatim kreće All Stars vikend koji će vrhunac imati u nedjelju ogledom Istoka i Zapada u Madison Square Gardenu u New Yorku.