NBA

Sixersi iznenadili Rocketse, pogledajte odlične poteze Darija Šarića

Hina

Dario Šarić, Foto: REUTERS

Dario Šarić, Foto: REUTERS

Philadelphia je sada stigla na omjer pobjeda i poraza 3-4, dok je Houston pao na 5-3



Košarkaši Philadelphia 76-ersa ostvarili su iznenađujuću 115-107 pobjedu na gostovanju kod Houston Rocketsa u NBA ligi, a značajnu ulogu u tom uspjehu imao je i hrvatski reprezentativac Dario Šarić koji je utakmicu započeo u startnoj petorci te za 31 minutu provedenu na parketu ubacio 14 koševa (šut za dva 4-8, trica 2-6) uz šest skokova i jednu asistenciju.


Sixersi su držali vodstvo tijekom gotovo čitavog susreta, a uspjeli su izdržati i pritisak domaćih u samoj završnici u kojoj su se Rocketsi u par navrata primakli na samo tri poena razlike.


Do pobjede je momčad iz Philadelphije stigla prvenstveno zahvaljujući odličnom šutu iz igre od 55 posto, a odličan je bio »rookie« Ben Simmons koji je susret okončao sa 24 pogotka, 7 skokova i 9 asistencija. Centar Joel Embiid je dodao 22 ubačaja i 9 skokova za Sixerse, dok su kod Rocketsa najbolji bili James Harden sa 29 i Eric Gordon sa 25 koševa.




Philadelphia je sada stigla na omjer pobjeda i poraza 3-4, dok je Houston pao na 5-3.



Orlando Magic nastavio je s odličnim rezultatima na početku sezone i na gostovanju u New Orleansu gdje su svladali domaće Pelicanse sa 115-99. Ključnom se pokazala četvrta četvrtina koju su gosti dobili sa 28-15, a odličan je u tom razdoblju bio Mareese Speights s nekoliko pogođenih trica. Najefikasniji su kod pobjednika bili Nikola Vučević, Evan Fournier i Jonathon Simmons sa po 20 koševa, dok je Anthony Davis sa 39 ubačaja i 10 skokova bio jedini raspoložen kod domaćih. Hrvatski igrač u dresu Magica Mario Hezonja dobio je tek simboličnu ulogu, on je za pet minuta u igri postigao dva poena uputivši jedan precizan šut za dva.


S omjerom 5-2 Orlando je na diobi prvog mjesta u Istočnoj konferenciji s Detroit Pistonsima i Boston Celticsima, dok je New Orleans opet pao na učinak ispod 50 posto, trenutačno je na 3-4.


Prvaci Golden State Warriorsi uvjerljivo su sa 141-113 kao gosti nadigrali Los Angeles Clipperse. Najbolji u redovima Warriorsa bio je Stephen Curry sa 31 pogotkom, dok je Danilo Gallinari ubacio 19 za Clipperse.


U derbiju večeri Boston Celticsi su u svom Gardenu bili bolji od San Antonio Spursa sa 108-94. Za petu uzastopnu pobjedu Celticsa najzaslužniji su bili Kyrie Irving sa 24 koša i Al Horford sa 14 pogodaka i 13 skokova, dok je Brandon Paul ušavši s klupe zabio 18 poena za Spurse kojima je ovo bio treći uzastopni poraz nakon što su u sezonu ušli sa 4-0.