NBA

Pred otvaranje sezone Bogdanović promašio sve šuteve iz igre, Hezonja ubacio 12 poena

Hina

Mario Hezonja s Portlandom nadigrao Bogdanovića i Utah/Foto USA TODAY Sports

Mario Hezonja s Portlandom nadigrao Bogdanovića i Utah/Foto USA TODAY Sports

Bogdanović je započeo susret u početnoj petorci Utaha te je za 25 minuta provedenih na terenu promašio svih devet šuteva iz igre (0-4 za dva, 0-5 za tricu) pogodivši tek jedno slobodno bacanje uz jednu asistenciju



SALT LAKE CITY Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović imao je vrlo slabu šutersku večer u 118-126 domaćem porazu Utah Jazza protiv Portland Trail Blazersa u njegovoj posljednjoj predsezonskoj utakmici uoči starta nove NBA sezone, dok je Mario Hezonja odigrao zapaženu ulogu ulaskom s klupe kod gostiju. 


Bogdanović je započeo susret u početnoj petorci Utaha te je za 25 minuta provedenih na terenu promašio svih devet šuteva iz igre (0-4 za dva, 0-5 za tricu) pogodivši tek jedno slobodno bacanje uz jednu asistenciju.


Hezonja je, pak, u dresu Portlanda igrao 22 minute i ubacio 12 poena (šut za dva 3-4, trica 2-4) i ostvario četiri skoka, tri asistencije i jednu osvojenu loptu. U sastavu Jazza najefikasniji je bio Donovan Mitchell sa 27 ubačaja, dok je CJ McCollum sa 28 pogodaka bio prvo ime Blazersa.




Utah je u pet predsezonskih utakmica ostvario jednu pobjedu i četiri poraza, dok je Portland, kojega u noći s četvrtka na petak očekuje još gostovanje kod Denver Nuggetsa, na omjeru 2-2.


Luka Šamanić dobio je sedam minuta priliku u dresu San Antonio Spursa koji su kao gosti svladali Houston Rocketse sa 128-114 i za to vrijeme postigao sedam koševa (šut za dva 1-1, trica 1-1, slobodna bacanja 2-2) uz dva skoka. LaMarcus Aldridge bio je najučinkovitiji kod Spursa sa 22 pogotka, dok je James harden predvodio Rocketse sa 40 ubačaja i 10 asistencija.


Spursima je ovo bila prva predsezonska pobjeda u četvrtom nastupu, a prije početka sezone će za dva dana još ugostiti Memphis Grizzliese. Rocketsi su predsezonu okončali sa 3-2.