NBA liga

Pobjeda Warriorsa bez Curryja i Greena, tri skoka Žižića u uspjehu Cavaliersa

Hina

Marvin Williams (Charlotte Hornets) i Ante Zizic (Cleveland Cavaliers)

Marvin Williams (Charlotte Hornets) i Ante Zizic (Cleveland Cavaliers)



OAKLNAD Aktualni NBA prvaci, košarkaši Golden State Warriorsa u svojoj su dvorani svladali Atlanta Hawkse sa 110:103 iako su igrali bez ozlijeđenog Stephena Curryja te suspendiranog Draymonda Greena.


Curry je propustio treću utakmicu zaredom zbog ozljede aduktora zadobivene u porazu od Milwaukeea prošlog tjedna, dok je klub odlučio suspendirati Greena na jednu utakmicu bez plaće zbog njegova ponašanja u završnici četvrte četvrtine protiv Los Angeles Clippersa kada se nakon izgubljene lopte u posljednjem napadu posvadio s Kevinom Durantom koji mu je prigovorio zbog toga što mu nije dodao.


– To je bila odluka koju smo morali donijeti. Morali smo reagirati na ono što se događalo u Los Angelesu – izjavio je generalni menadžer Warriorsa Bob Myers.




Prema nekim izvješćima, nakon poraza od Clippersa još su neki igrači Warriorsa u svlačionici prigovarali Greenu zbog sebičnosti u posljednjoj akciji.


Warriorse je do 12. ovosezonske pobjede predvodio Durant sa 29 koševa, dok Atlantu 11. poraza u sezoni nije spasilo 22 ubačaja Taureana Princea.


Cleveland Cavalisrsi u svom su 13. ovosezonskom nastupu ostvarili tek drugu pobjedu svladavši na svom parketu Charlotte Hornetse s uvjerljivih 113-89. Jordan Clarkson je ušavši s klupe ubacio 24 poena i bio najefikasniji kod Cavsa, dok je Tristan Thompson uz 11 pogodaka ostvario i čak 21 koš. Kod neraspoloženih Hornetsa najučinkovitiji je bio Jeremy Lamb sa 22 koša. Mladi hrvatski centar Ante Toni Žižić u pobjedi svoje momčadi sudjelovao je sa šest minuta tijekom kojih je uputio jedan neprecizan šut za dva te ostvario tri skoka.


Houston Rocketsi uspjeli su kao gosti nadigrati ove sezone vrlo dobre Denver Nuggetse sa 109:99. U prvom poluvremenu Rocketse je u igri držao Chris Paul koji je postigao 14 od svojih 21 pogodaka u tom dijelu igre, dok je u drugom poluvremenu stvari u svoje ruke preuzeo James Harden ubacivši 19 od svojih 22 poena u nastavku. Najefikasniji kod pobjednika ipak je bio Clint Capela sa 24 koša, dok je Nugetse predvodio Nikola Jokić sa 14 ubačaja i 12 skokova.