Jordan Riewer

Novi Amerikanac u redovima Škrljeva: ‘Moja snaga su šut i timska igra’

Kristian Sirotich

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Smatram se jako dobrim timskim igračem i uvijek mogu napraviti sve ono što trener od mene bude tražio - kaže 28-godišnji Jordan Riewer, koji se sinoć s 11 poena predstavio na Mavrincima



MAVRINCI – Košarkaši Adria Oil Škrljeva sinoć su na Mavrincima odigrali prvu domaću prijateljsku utakmicu ove sezone, u pripremama za nadolazeće prvenstvene i izazove iz Alpe-Adria Kupa “zelenima” je sparirala momčad slovenskog Šenčura i odnijela pobjedu 74:90 (15:21, 28:22, 17:18, 11:29). Iako nisu bili kompletni domaćini su se odlično držali 36. minuta (70:76) i onda jednostavno stali pa konačni rezultat i ne otkriva pravu sliku utakmice, što je na trenutke imala sve odlike natjecateljskoga dvoboja.


Domaćini su pritom danak platili činjenici da još uvijek nisu blizu optimalne forme, nedostaje snage za pravu završnicu, a očito je nedostaje i uigranosti. I nije to ništa čudno, ima još sasvim dovoljno vremena za uigravanje i povezivanje konaca, uostalom tek prekjučer momčadi se priključila i posljednja ovogodišnja prinova Amerikanac Jordan Riewer.


Stigao iz Australije


Oni koji su došli sinoć pogledati utakmicu na Mavrincima sigurno nisu bili nezadovoljni Jordanovim učinkom. Ubacio je 11 poena, pritom je pogodio tri trice iz četiri pokušaja, dobro je razigravao suigrače, dao obol u defanzivnom dijelu. Na prvu, reklo bi se, više nego solidan dojam.




– Prvo, čuo sam odlične stvari o hrvatskoj košarci i drago mi je da sam došao ovdje. Ono što sam stigao vidjeti je da je Škrljevo kombinacija mladih i nešto iskusnijih igrača, no svakako nam treba još vremena da se na najbolji način pripremimo – započeo je 28-godišnji branič iz Minnesote, koji je prošlu sezonu igrao u elitnom razredu australske košarke. – Prije dva tjedna sam iz Australije došao u Minnesotu, preksinoć rano ujutro sam pak došao u Rijeku, naputovao sam se i to se itekako osjeti – nastavio je Jordan, koji ima ponešto iskustva igranja u Europi. Prvi europski klub nakon Minnesota State sveučilišta bio mu je njemački Oettinger, nakon čega je karijeru nastavio u češkoj Ostrawi i potom završio u Australiji.


Europska košarka


– Moja “rookie” sezona je bila u Njemačkoj, odlična liga, vrlo jaka natjecateljski i puno sam naučio o europskoj košarci. Vidio sam da ima puno odličnih trenera i osjetio da je igra puno čvršća nego u Americi i na to sam se morao dobro psihički pripremiti jer, kao što se vidi, ja nisam baš neki velik čovjek. No, moja snaga su šut i timska igra, smatram se jako dobrim timskim igračem i uvijek mogu napraviti sve ono što trener od mene bude tražio – nastavio je Jordan, koji od ove sezone ima velika očekivanja.


– Pauzirao sam jednu godinu jer mi je umrla majka i drago mi je da sam se ponovo vratio košarci, odnosno da sam opet dio jedne momčadi – zaključio je Jordan, predstavljanjem kojega je bio zadovoljan i trener Damir Rajković.


– Na kraju smo malo pokvarili dojam, prelagano smo se predali, ali tri i pol četvrtine smo odigrali na egalu. Pokazali smo da imamo kvalitetu, ali i da još uvijek nismo uigrani, odnosno da nam pod obručem nedostaje malo težine. Jordan se pokazao zaista u korektnom svjetlu, vidi se da ima kvalitetu i vidi se da će nam biti pojačanje – zaključio je Rajković.