Alpe Adria Cup

Košarkaši AO Škrljeva večeras protiv Klosterneuburga Dukesa traže četvrfinale

Zlatko Horvat

Utakmica na Mavrincima počinje u 18 sati/Foto Arhiva NL

Utakmica na Mavrincima počinje u 18 sati/Foto Arhiva NL



RIJEKA Reprezentativna stanka u Premijer ligi zbog nastupa Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini iduće godine ne znači stanku i za košarkaše »Adria Oil Škrljeva«, koji večeras (18 sati) igraju peti susret u skupini C Alpe Adria Cupa. Pobjeda proteklog utorka u Brnu širom im je otvorila vrata drugoga kruga, koji teoretski mogu potvrditi večerašnjom pobjedom nad austrijskim sastavom »Klosterneuburg Dukes«. »Adria Oil Škrljevu« dostatna je jedna pobjeda iz preostala dva susreta s austrijskim sastavom, dok dvije pobjede donose prvo mjesto u skupini zbog bolje koš-razlike u međusobnim susretima s mađarskim »ZTE-om«, koji je već osigurao drugi krug.


– Križamo se sa skupinom D u četvrtfinalu, što nam, bez obzira na suparnika, a to mogu biti poljske »Gliwice« ili češka »Sluneta«, donosi dva najduža putovanja, od 780 ili 860 kilometara – kaže Mirko Šćekić, pomoćni trener »Adria Oil Škrljeva«, koji će danas voditi momčad s obzurom na to da je Damir Rajković u stručnom stožeru hrvatske košarkaške reprezentacije. – No, najprije treba dobiti Austrijance. Proučili smo ih, najveće opastnosti prijete nam od Edina Bavčić i Predraga Miletića, koji su prošli ABA ligu. Zaustavimo li njih dvojicu, trebali bismo pobijediti i osigurati drugi krug.


Iza momčadi je potovanje do Brna i natrag, ali minimalna pobjeda učinila je povratak ugodnijim. Istina, »Škrljevo« je opet zakompliciralo završnicu.




– Dobro smo odigrali u Brnu. Povukli su Štemberger, Ušić i Yacobou. Imali smo plus osam, oni su nas stigli, ali uspjeli smo dobiti. Prošle sezone smo napete završnice rješavali u našu korist, ove sezone taj dio je malo problematičan. Nadam se da će nas posljednji rezultati dignuti. Čekaju nas još tri utakmice u prvom dijelu Premijer lige, »Bosco«, »Zadar« i »Gorica«. Kada bismo ostvarili dvije pobjede u ta dri susreta, sve bi bilo puno lakše na kraju polusezone u kojoj smo imali dosta problema s ozljedama, najprije Williamsa, pa Barnjaka, koji bi dana mogao zaigrati desetak minuta. Barnjak nam puno znači, a nije ga bilo tri tjedna. Počeo je trenirati i polako ćemo ga uvoditi u igru – zaključuje Šćekić.