Čovjek za naslove prvaka

FRAN PILEPIĆ Riječki košarkaš s Cibonom osvojio prvenstvo Hrvatske. ‘Imao sam sezonu iz snova’

Kristian Sirotich

Foto KK Cibona

Foto KK Cibona

Presretan sam zbog toga što sam nakon svih problema ove sezone uspio biti onaj stari i izvući tu kvalitetu iz sebe i pomoći Ciboni da dođe do toliko željenog naslova - kaže Fran



RIJEKA – »Ma tko je mogao reći da će biti 4-0?« zapitao se Fran Pilepić dan nakon što je u miru obiteljskog doma još jedanput vrtio film unatrag i sve ono što se događalo u četvrtak navečer u Domu sportova, kada su košarkaši Cibone ostvarili i četvrtu uzastopnu pobjedu u finalnoj seriji i prekinuli na taj način Cedevitinu višegodišnju dominaciju u prvenstvu. Fran Pilepić odigrao je jednu od ključnih uloga u nevjerojatnoj završnici četvrte utakmice u kojoj su »vukovi« u posljednjih šest i pol minuta nadoknadili 16 poena zaostatka.


– Sezona iz snova. Kraj iz snova. Šokantna završnica. Šok i nevjerica – pomalo kao da se još uvijek i sam ne može načuditi počeo je nabrajati Pilepić. – Prezadovoljan sam i kako sam odigrao i kako smo svi zajedno odigrali, odnosno kako se sve ovo završilo. Mučio sam se veći dio sezone, nisam mogao uhvatiti formu, ali prikupio sam zadnje atome snage i koncentracije jer kada se igra finale onda sve treba biti top. Na kraju sezone se igra za to da postaneš prvak i uvijek pokušavam taj dio sezone dočekati spreman. Presretan sam zbog toga što sam nakon svih problema ove sezone uspio biti onaj stari i izvući tu kvalitetu iz sebe i pomoći Ciboni da dođe do toliko željenog naslova.


Drugim riječima ispada da je Fran Pilepić čovjek za naslove prvaka.




– Imam pet od pet. Dva sa Širokim gdje smo isto tako bili u ulozi »underdoga«, pogotovo prve godine protiv Igokee, dva naslova s Cedevitom kada je trebalo pravdati ulogu favorita i sada s Cibonom, kada smo bili praktički bili outsideri i metlom pomeli konkurenciju.


Sezona je završila jučer, prvi Franovi planovi narednih dana vežu se uz – odmor.


– Planiramo supruga i ja gdje ćemo otputovati nekoliko dana, da se odmorimo od svega. Supruga Bojana je bila velika podrška u trenucima kada stvari nisu išle kako treba, govorila mi je da vjerujem u sebe, da ću biti onaj pravi kada dođem u finale. Čeka me ljeto velikih planova što se tiče treninga i rada, a za sve drugo još uvijek je prerano.


Najkorisnijim igračem finala proglašen je Damir Markota.


– Zasluženo. Svaku utakmicu je odigrao dobro ili odlično, njegova igra je sazrijela do kraja. Kada zatvori obrambeni skok to je druga priča, kada poveže dvije trice mi napravimo razliku…. Najbitniji kotačić u momčadi.


Međutim, zanimljivo je da su »vukovi« preokret iznijeli bez Markote i Rozića na parketu, bez dva najiskusnija igrača.


– Rozić se ozlijedio, a to je otvorilo prostora Gilbertu koji je na kraju najzaslužniji za pobjedu jer je ubacio onaj pobjednički koš nakon mojeg i Bundevićevog promašaja. Markota na klupi bila je odluka trenera Velića. Novačić je zabio neke poene, Gilbert, Bundović je proradio na niskom postu, ja sam se nadovezao s bacanjima i bitnom tricom i ekipa koja nije igrala zajedno i bez pravog playa je napravila čudo. I onda smo poletjeli svi prema navijačima, bilo je baš lijepo. Drago mi je zbog zagrebačke publike, osjetila se ta draž i povezanost Zagrepčana s Cibonom – zaključit će Fran Pilepić.