NBA liga

Clippersi slavili protiv Warriorsa nakon produžetaka

Hina

Klay Thompson (Golden State Wariorrs) i Sindarius Thornwell (LA Clippers)/Foto REUTERS

Klay Thompson (Golden State Wariorrs) i Sindarius Thornwell (LA Clippers)/Foto REUTERS



LOS ANGELES U najzanimljivijoj utakmici igranoj u noći s ponedjeljka na utorak u NBA ligi aktualni prvaci Golden State Warriors su poraženi u gostima kod Los Angeles Clippersa sa 116:121 nakon produžetaka.


Lou Williams je doveo domaćina u vodstvo 55.2 sekunde prije kraja produžetka, a onda je dodao tri slobodna bacanja, osiguravši svojoj momčadi pobjedu.Williams je Clipperse doveo u vodstvo nakon što je Klay Thompson izjednačio za Warriorse tricom na 116:116 minutu i sedam sekundi prije kraja. Nakon Williamsovog izjednačenje Warriorsi su propustili tri prilike da izjednače.

Utakmica je otišla u produžetak nakon što su Warriorsi zabili zadnjih 11 koševa u zadnjoj četvrtini regularnog dijela utakmice i uspjeli zadržati Clipperse bez pogotka iz igre u zadnjih šest minuta.


Williams je bio najbolji strijelac Clippersa sa 25 koševa, dok je Montrezl Harrell dodao 23.


Kevin Durant je bio najučinkovitiji igrač Warriorsa i utakmice sa 33 koša, 11 skokova i 10 asistencija. Thomspon je utakmicu završio sa 31 pogotkom.Nova momčad hrvatskog reprezentativca Darija Šarića Minnesota Timberwolves su kod kuće sa 120:113 bili bolji od Brooklyn Netsa. Do pobjede, kojom je prekinut niz od pet poraza, predvodio ih je Karl-Anthony Towns sa 25 koševa i 21 skokom. Za Townsa je ovo sedmi double-double ove sezone. Dario Šarić nije ulazio u igru za Minnesotu.

Netsi su osim poraza ostali i bez Carisa LeVerta koji je ozlijedio nogu.


Oklahoma City Thunder su sa 118:101 svladali Phoenix Sunse Dragana Bendera. Paul George je zabio 32 koša za domaće Oklahoma City koji su igrali petu utakmicu bez Russella Westbrooka. Dennis Schroder je dodao 20 koševa i devet asistencija. U redovima Phoenixa najbolji su bili TJ Warren sa 21 košem i Devin Booker sa 19, a Bender nije ulazio u igru za Phoenix.