HT Premijer liga

BLAMAŽA U MAVRINCIMA Škrljevo uvjerljivo poraženo od Cibone

Zlatko Horvat

Damir Rajković/Foto R. BRMALJ

Damir Rajković/Foto R. BRMALJ

Sedam izgubljenih lopti u prvoj četvrtini, u kojoj nisu mogli pronaći odgovor na čvrstinu Cibone, koštalo je domaći sastav minusa od 16 poena na isteku prve dionice poslije trice Ramljaka



MAVRINCI Susret 11. kola HT Premijer lige košarkaša: Adria Oil Škrljevo – Cibona 55:114 (16:30, 16:19, 9:37, 14:29). Dvorana Mavrinci. Gledatelja 200. Suci: Vulić (Zadar), Vukušić (Split) i Stanković (Rijeka). Opunomoćenik: Miletić (Rijeka).


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Pandurić 11 (3-4), L. Vucić 5, Cvitković 4, Barnjak 5, Benković, Boban 2, Batur 13 (2-2), Kolić, Gospić 11 (2-2), Riewer 4, Bjelanović, Vrkić.


CIBONA: Bilinovac 18, Rebec 18 (1-2), Katić 3 (1-1), Bundović 4 (2-2), M. Vucić 6 (2-3), Kovač 8 (3-4), Novačić 9 (3-3), Prkačin 8, Rozić, Ljubičić 11 (3-3), Gibson 2, Ramljak 27 (7-8).




Sastav Adria Oil Škrljeva doživio je težak poraz od Cibone, koja se vratila na vrh HT Premijer lige s omjerom 10-1 poslije prve trećine prvenstva, koju bi domaći sastav najradije prebrisao. Sastav Damira Rajkovića ima omjer 2-9 uz pet poraza u nizu uz prosječni zaostatak od 30 poena razlike. Pritom u petak u Mavrince stiže Zadar… Jedina dobra vijest je da će tada moć zaigrati Arkim Robertson, koji bi trebao donijeti malo čvrstine pod košem i u skoku.


Sedam izgubljenih lopti u prvoj četvrtini, u kojoj nisu mogli pronaći odgovor na čvrstinu Cibone, koštalo je domaći sastav minusa od 16 poena na isteku prve dionice poslije trice Ramljaka (14:30). Brzo je Škrljevo ispucalo bonus, gosti su polako dizali prednost sa crte slobodnih bacanja ili iz brzih kontri, kada su im lopte same dolazile u ruke. I kada je izgledalo da su se donekle uspjeli posložiti, smanjiti na minus deset (17′, 30:40), domaći su opet ušli u reviju početničkih pogrešaka u segmentu koji se uči u školi košarke – dodavanju. U prvih 20 minuta domaći su tako uspjeli skupiti 14 izgubljenih lopti, osvojiti tek – jednu.


Kad da su dan ranije utakmicu ABA lige igrali oni, a ne Cibona. Od lošega je u trećoj četvrtini za Adria Oil Škrljevo postalo još gore. Slovenski “play” Cibone Matic Rebec, rođen u Postojni, bio je prebrz za domaći sastav. Zajedno s Ramljakom brzo je punio domaći koš i razlika je nastavila rasti. Progresivno. Treću dionicu Cibona je dobila sa 37:9!


Najgore su utakmice u kojima jedva čekaš kraj, a minute tako sporo teku. Za igrače Adria Oil Škrljeva posljednja je dionica trajala cijelu vječnost, dok je u jednom trenutku izgledalo da gosti sudjeluju u natjecanju u zakucavanju. Završilo je s 59 poena prednosti Cibone, koja je pokazala kako se igra obrana i kako je sve puno lakše kada se – trči.