Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 1
Sutra: 21° 21° 1
16. listopada 2019.
Slavni u krađi

Zvijezde koje vole izazov: One su slatke male kradlljivice, zato jer ih to "pali"

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Autor:
Objavljeno: 29. prosinac 2018. u 8:17 2018-12-29T08:17:43+01:00

Slavni i bogati kradu sitnice i uživaju u svojoj spretnosti

Krađa u trgovinama može biti izraz potrebe iz neimaštine, posljedica teške financijske situacije. Ponekad cijene u trgovinama zaista premašuju mogućnosti kupca.

Ali, krađa također može biti i izazov, uzbuđenje. U svakom slučaju slavne osobe koje imaju na računima basnoslovne svote novaca zasigurno nemaju potrebe krasti, no za mnoge krađa predstavlja izazov, zapravo ona ih "pali".

Za neke je to naprosto način da osjete olakšanje, a prema riječima psihijatrijskih stručnjaka i krajnji izazov, jer da bi ste ukrali nešto u trgovini morate biti vrlo spretni, a da to učini  poznata osoba, da nešto »mazne«, mora biti i iznimno vješta. U tome i je »catch«, pa slavni i bogati kradu sitnice i uživaju u svojoj spretnosti.

Među zvijezdama koje vole izazov u krađi su i Lindsay Lohan, Amanda Bynes i Britney Spears te Winona Ryder.

Lindsay Lohan uhvaćena je i optužena zbog krađe ogrlice vrijedne 2.500 dolara u jednoj trgovini u Veneciji 2011. godine. Uhićena je u avionu pri povratku u LA.

Foto: instagram

Prema pisanju Los Angeles Timesa, snimile su ju sigurnosne kamere. Osim toga, navodno ju je  i paparazzo snimio kako ponosno šeta s nakitom oko vrata.

Lohan je na sudu tvrdila kako joj je ogrlica "posuđena". Čak je i na svom Faceboku napisala kako nije odgojena da krade ili vara.

Sudac je ipak odredio da glumica odsluži kaznu od 120 dana zatvora, uz 480 sati rada u zajednici. Osim toga, bila je prisiljena proći opsežno savjetovanje i prisustvovati predavanjima protiv krađe u trgovini. 

Glumac Shaun Weiss "uhvaćen" je nakon krađe robe u vrijednosti preko 200 dolara u Los Angelesu. No, to glumcu nije bila prva krađa, jer je već bio optuživan.

Amanda Bynes ukrala je šešir i išetala iz trgovine Barneys. Optužbe nisu podnesene, ali Bynes je ipak morala potpisati "izjavu o nepoštivanju posjeda", uz zabranu da ponovno uđe u trgovinu.

Foto: instagram

Winona Ryder uhićena je nakon što se nakrcala vrijednom odjećom, priborom za kosu i torbicom u vrijednosti od 5.000 dolara. Glumica je također bila prethodno optužena za ilegalno posjedovanje antidepresiva.

Izbjegla je zatvor, ali je morala obaviti "480 sati rada u zajednici" i platila je kaznu u vrijednosti od više od 10.000 dolara.

Megan Fox ne kupuje više u WalMartu gdje je 2009. godine uhvaćena kako je pokušavala ukrasti gomilu šminke iz linije kozmetike Mary-Kate i Ashley Olsen.

1182308

Glumica Lainie Kazan uhićena je nakon što je navodno pokušala ukrasti namirnice u vrijednosti od 180 dolara u supermarketu u Kaliforniji.

Glumica, koja je tada imala 77 godina, "uhićena je zbog sitne krađe" i odvedena je u policijsku postaju s lisicama.

Kim Richards krala je igračke i kozmetičke proizvode.

Pjevačka zvijezda Britney Spears bila je u kupovini u Hustleru, trgovini za odrasle. Nakon što joj nije bilo dopušteno da isproba jedne gaćice, pjevačica je ljutito skinula svoje gaćice i nastavila isprobavati one iz trgovine.  

Razljućenoj pjevačici ni to nije bilo dosta pa je ukrala izloženu. 

1957237

No, to nije bio jedini incident, a najbizarnija Britneyina krađa bila je kad je ukrala upaljač s benzinske postaje u prosincu 2007. godine, što bi je koštalo 1,39 dolara.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.